Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweevoudig wereldkampioen Hakkinen ziet zichzelf terug in Sainz

Na zeven jaar in de Formule 1 hebben gereden won Carlos Sainz dan toch eindelijk een Grand Prix. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen weet hoe zoiets voor Sainz moet voelen

Na een spannende race vol actie was het Carlos Sainz die aan het langste eind trok en de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam mocht schrijven. Sainz debuteerde tegelijkertijd met Max Verstappen in de Formule 1 in 2015 bij Toro Rosso. De Nederlander pakte zijn eerste overwinning in zijn 24ste Formule 1-race. Voor Sainz ging het wat moeizamer, mede doordat hij nog niet zo snel als Verstappen in een race-winnend team zat. Maar sinds dit jaar is de Ferrari competitief genoeg om voor overwinningen te rijden. Terwijl teamgenoot Charles Leclerc meteen de eerste race van het seizoen won, bleef die overwinning voor Sainz maar uit. Maar na 150 Grands Prix was dan toch eindelijk het Spaanse volkslied te horen voor de 27-jarige Spanjaard. Dat staat gelijk aan meer dan zeven jaar; zeven jaar moest Sainz strijden voor zijn eerste overwinning. Wie ook zolang moest doorzetten voor een F1-overwinning is tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen. "Net als Carlos moest ik zeven jaar wachten op mijn eerste overwinning in de Formule 1", vertelt Hakkinen in een column van Unibet . De Fin kan zich dan ook goed voorstellen hoe de Spanjaard zich voelt. "Ik weet dus hoe blij en opgelucht hij zal zijn. Het is een enorme prestatie om je eerste F1-race te winnen. Plotseling betalen de jaren van hard werken en focus zich uit."

Sainz treedt uit de schaduw van Leclerc

In het vorige seizoen waren Sainz en Leclerc redelijk aan elkaar gewaagd. Dit seizoen lijkt de Monegask beter uit de voeten te kunnen met de F1-75 van Ferrari. Maar doordat Leclerc constant tegen pech aanliep, kwamen de kansen voor de Spanjaard her en der voorbij. Zo zat hij er in Canada erg dichtbij, maar was Verstappen uiteindelijk toch net iets te snel. "Carlos is een populaire jongen en duidelijk zeer getalenteerd, maar hij heeft het moeten opnemen tegen Charles Leclerc en heeft een beetje in zijn schaduw gestaan", verklaart Hakkinen. Zal de Spaanse stier nu los zijn? Hakkinen denkt van wel: "Deze overwinning zal een last van zijn schouders nemen, wat druk wegnemen. Ik verwacht dat hij hierna nog meer vertrouwen in zichzelf en zijn kunnen zal hebben."

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco