Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Uitgesproken Andretti: "Zege Ferrari is zeker geen momentopname"

Na negen overwinningen op rij voor Max Verstappen kon er tijdens de laatste Grand Prix eindelijk weer iemand anders juichen als overwinnaar. En passant was dat ook nog iemand van een ander team: Carlos Sainz won in zijn Ferrari. Oud-wereldkampioen Mario Andretti ziet dat niet als een eenmalige opleving van de Scuderia.

Sainz Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste twee overwinningen voor Max Verstappen in 2024 werd de vraag al gesteld of de Nederlander alle 24 races kon winnen in 2024. Daar is al snel een einde aan gekomen, omdat Verstappen uitviel en Carlos Sainz relatief eenvoudig de overwinning kon pakken in Melbourne. De wereldkampioen van 1978 ziet dat Ferrari steeds dichterbij Red Bull komt.

Op de vraag van Gazzetta dello Sport of de overwinning van Sainz slechts een momentopname is, reageert Andretti als volgt. "Nee, een resultaat zoals deze is niet zomaar een zaak op zich. In de trainingen en de kwalificatie was Ferrari al snel. Ze deden vanaf vrijdag al alles goed en het was mooi om Carlos op 100% te zien na de operatie. Sainz en Charles Leclerc staan er nu, ze kunnen met iedereen strijden."

Andretti ziet dat Ferrari de Red Bulls vaker kunnen uitdagen en dus kunnen strijden om de overwinningen. "Absoluut, Ferrari is dichterbij gekomen. Het wordt heel interessant om het vervolg van het seizoen te zien, maar ik heb goede signalen gezien. Bij Ferrari heeft men dit keer alles goed gedaan met de zowel de banden als de strategie. Dat waren toch twee zwakkere punten bij het team in het verleden."

Uitvalbeurt Verstappen

Andretti staat niet te kijken dat juist Sainz de zege pakte. "Nee, dat is zeker geen verrassing. Ik heb altijd al gezegd dat zowel hij als Leclerc coureurs zijn die overwinningen en kampioenschappen kunnen veroveren. Ze zijn allebei potentiële wereldkampioenen. Dat hebben we nu in Australië ook weer gezien en dat zullen we ook in de toekomst blijven zien."

En hoe kijkt hij naar de uitvalbeurt van Verstappen? Zou dat misschien te maken kunnen hebben met het huidige klimaat binnen Red Bull? "Nee, dat is een momentopname. Het is ook lastig om te denken dat het kwam door een afleiding van een monteur. Het blijft overigens wel erg vervelend wat er bij het team is gebeurd. De spanningen die er zijn, het kan wat achterlaten en dat is negatief."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China