© Renault

Nieuwsoverzicht

Uitmuntende P6 voor Hülkenberg: "Absoluut het maximale"

09 jul. 2018 14:33 René Oudman 0 reacties
Achter de drie gebruikelijke teams die vooraan hun kunsten vertonen, liet Nico Hülkenberg andermaal van zich spreken. De Emmeriker reed voor de derde maal dit seizoen naar een zesde plaats aan de meet. Dit, ondanks vanaf een elfde startpositie te zijn vertrokken.

Hülkenberg is logischerwijs in zijn nopjes met de acht punten die hij mee mag nemen uit Silverstone. “Het was een goede dag”, jubelt de Renault-coureur. “Dit was voor ons absoluut het maximale resultaat.” De Duitser wist zijn geelzwarte bolide langs alle brokken te sturen die in de eerste bochtencombinatie werden veroorzaakt, om zich al rap terug te vinden op P6.

De puntenscore van Renault is extra bijzonder te noemen, aangezien het team op zowel vrijdag als zaterdag geen deuk in een pakje boter wist te rijden. Waar Hülkenberg aan maximale schadebeperking deed door zich als elfde te kwalificeren, kwam teammaat Carlos Sainz niet verder dan P16. Ook in de race speelde de Spanjaard geen rol van betekenis, om in de slotfase roemloos uit de wedstrijd te worden gebeukt door Romain Grosjean. Sainz was net naar softs gewisseld, na een tijd op de hardste compound te hebben gereden. Op die band geraakte Hülkenberg - voor Esteban Ocon, Fernando Alonso en Kevin Magnussen - over de finish.

“Goede race, maximaal resultaat. De acht punten die we meenemen uit Groot-Brittannië zijn goed voor het team”, merkt Hülkenberg terecht op. De 30-jarige is door zijn resultaat Fernando Alonso en Kevin Magnussen gepasseerd in de stand om het wereldkampioenschap: hij heeft nu 42 punten verzameld. Renault heeft de vierde plaats bij de teams stevig in handen – de Régie beschikt over zeventig punten, waar naaste belager Haas 51 stuks op de teller heeft staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen