Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Twee Nederlanders kansrijk voor eindoverwinningen 24 uur van Le Mans

Op de zondagmorgen in de 24 uur van Le Mans maakt de Nederlander Robin Frijns alle kans op de zege in de 24 uur van de Le Mans in de klasse LMP2. In de GTE Pro-klasse maakt Nicky Catsburg aanspraak op de overwinning.

Als de zon boven het Circuit de la Sarthe op zondagmorgen volledig is opgekomen is het de #31 Team WRT-bolide van Robin Frijns die aan leiding gaat in de bomvolle en uiterst competitieve LMP2-klasse. De zusterauto van onder andere Robert Kubica is op 50 seconden echter niet ver weg. In diezelfde klasse ligt Renger van der Zande op twee ronden achterstand vijfde, rijdt Nyck de Vries (G-Drive) rond op de tiende plaats en bezet Racing Team Nederland de dertiende plaats op zes ronden achter de klasseleider. Het goede nieuws voor de Nederlanders is meteen het slechte nieuws voor Beitske Visser. Er is op het moment van schrijven maar één Nederlandse uitvaller en dat is de racedame van Richard Mille Racing. Teamgenoot Sophia Floersch was het weerloze slachtoffer van een dubbele crash (zie video hieronder), maar bleef gelukkig ongedeerd.

De beide Toyota's gaan in de Hypercar-klasse aan de leiding van de race. Dat mag na de eerste meters van gisteren een kleine verrassing heten. Toen werd de #8-bolide direct in de eerste bocht van de eerste ronde achterstevoren getikt door één van de Glickenhausen, met veel tijdverlies tot gevolg. In ruim 16 uur races kan je echter ook weer veel tijd goedmaken. De eerste niet-Toyota, de Alpine, ligt op vier ronden achterstand en lijkt op het eerste gezicht kansloos voor de eindzege. In de GTE Pro-klasse doet Nicky Catsburg volop mee om de eindzege. De #63 fabrieks-Chevrolet Corvette C8.R (foto hierboven) geeft op P2 slechts twintig seconden toe op de leidende Ferrari van Af Corse. Porsche is die klasse nog niet helemaal kansloos, maar draait haar rondjes op een kleine ronde achterstand van de equipe van Catsburg. Jeroen Bleekemolen doet in de GTE Am-klasse helaas niet meer mee om de prijzen. Hij ligt met de Ferrari 488 GTE op de dertiende plaats in klasse op elf rondjes van de leidende Ferrari van AF Corse. De finish van de race is later vandaag om 16:00 uur.

vxqAe-B5vB0

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi