Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Vader Perez weet het zeker: "Checo is de meest gewilde coureur in F1!"

Sergio Perez kent een prima start van het seizoen, maar zit nog altijd zonder contract voor 2025. Volgens zijn vader, Antonio Perez, is het slechts een kwestie van tijd tot zijn zoon een nieuw contract tekent in de Formule 1.

Verstappen Perez father Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is voorlopig een prima start van het seizoen voor Sergio Perez. In vier van de vijf races stond de Mexicaan op het podium en Perez staat keurig tweede in het kampioenschap. Volgens het team heeft Perez een mentaliteitsverandering ondergaan, die hem nu alleen maar voordelen oplevert. Toch zit de teamgenoot van Max Verstappen nog zonder contract voor 2025.

Red Bull lijkt de contractonderhandelingen met Perez inmiddels te zijn begonnen, maar toch is het nog allerminst zeker dat de Mexicaan volgend jaar op de grid staat. Volgens zijn altijd uitgesproken vader, Antonio Perez, is het echter een kwestie van tijd tot zijn zoon over een nieuwe verbintenis beschikt.

"Het gaat heel goed met Checo. Hij zal nog zeker tien jaar in de Formule 1 blijven", aldus de vader van de Red Bull-coureur tegenover Relevo. Volgens de Mexicaan kan zijn zoon nog makkelijk tot zijn 44ste rijden, getuigen een andere coureur op de grid: "Kijk naar de leeftijd van Alonso!"

Belangrijke afzetmarkt

Toch zit Perez nog altijd zonder contract en lijkt Red Bull voorlopig geen haast te maken met een eventuele verlenging. Toch is de Antonio Perez overtuigd dat zijn zoon geen moeite zal hebben met het vinden van een stoeltje voor 2025: "Checo heeft veel mogelijkheden en is vandaag de dag de meest gewilde coureur in de Formule 1. Bovendien is hij degene met de meeste sponsoren, meer dan Max Verstappen en Lewis Hamilton samen!"

De teamgenoot van Verstappen is voor Red Bull niet alleen belangrijk op de baan, maar ook zeker daarbuiten. Perez is matteloos populair in Latijns-Amerika, iets wat voor bijvoorbeeld Red Bull een erg belangrijke afzetmarkt is. Volgens de vader van Perez is dit een belangrijk onderdeel in de beslissing van een team om zijn zoon te contracteren: "Bedrijven over de hele wereld wenden zich tot hem. De beste promotor van wat dan ook ter wereld is Sergio Perez. Er blijft nooit iets over van zijn merchandise, omdat het altijd snel uitverkocht is."

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco