Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi weer ingestapt voor test met Ferrari

Valentino Rossi legde in het verleden meerdere testsessies af voor het Formule 1-team van Ferrari. De negenvoudig wereldkampioen bleek een goede coureur te zijn en een overstap van de twee naar de vierwielers behoorde dan ook tot de mogelijkheden. Dinsdag keerde de levende MotoGP-legende terug in een Ferrari op het circuit van Misano.

Op 15 december zal Valentino Rossi deelnemen aan de 12-uursrace van Abu Dhabi. Deze week testte de Yamaha-rijder voor het eerst de Ferrari 488 waarmee hij in die wedstrijd aan de start zal verschijnen. Rossi deelde de bolide met zijn beste vriend Uccio Salucci en halfbroer Luca Marini, die zondag nog de Moto2-race in Thailand won. De drie zullen in Abu Dhabi in actie komen voor Kessel Racing Team. Rossi zal deze race rijden in plaats van de Monza Rally Show, die hij eerder traditiegetrouw reed en al zevenmaal wist te winnen. Volgens de veertigjarige coureur was het echter tijd voor een andere uitdaging. Eerder deed 'The Doctor' ook al eens mee aan een WRC-ronde in Groot-Brittannië. Ook heeft de coureur al aangegeven wel oren te hebben naar een gastoptreden tijdens een DTM-race in 2020.