© FIA Formula 3 Championship

Nieuwsoverzicht

Van Amersfoort Racing weet niet precies wat 2019 te bieden heeft

09 feb. 15:45 René Oudman 0 reacties
De naam ‘Van Amersfoort Racing’ is in de loop der jaren een synoniem geworden voor het opleiden van autosporttalent. Onder de bezielende leiding van Frits van Amersfoort wil het raceteam ook in 2019 klaarstaan voor jonge rijders die op jacht zijn naar een plek in de Formule 1. Het grote probleem is echter: in welke klasse is de equipe actief?

Komend jaar maakt de Formule 3 een nieuwe start. De voormalige GP3 Series is omgedoopt en voorzien van een mini-Formule 2-wagen. Van Amersfoort Racing beschikt in tegenstelling tot MP Motorsport niet over een startbewijs en zal zich dus moeten schikken met een plek in de ‘oude’ Formule 3. De klasse die tot voor kort door het leven ging als Europees F3-kampioenschap, de serie die in het voorprogramma van de DTM uitkomt, is per 2019 ‘Formula European Masters’ genaamd.

“De alternatieven zijn ontzettend groot in aanbod”, laat Van Amersfoort in een exclusief gesprek met Racingnews365 weten. “Het is moeilijk om een weg te vinden, want niemand weet precies wat er gaat gebeuren. In de ‘nieuwe’ Formule 3-klasse zullen tien teams aan de start verschijnen met elk drie wagens, dertig deelnemers dus. We vragen ons af hoeveel plaats er nog is voor andere Formule 3-klassen en of deze in leven blijven. Voor een gezonde serie zijn er toch minstens vijftien wagens nodig.”

De FIA heeft naast de Formula European Masters een klasse in het leven geroepen die ‘Formule 3 regionaal’ heet. “Zij hebben het misschien nog wel iets moeilijker”, wijst Van Amersfoort naar de deelnemerslijst van die serie. De regionale Formule 3-klasse zal voornamelijk te bewonderen zijn in mediterrane sferen. Onder meer Ferrari-junior Enzo Fittipaldi is ingeschreven voor de klasse, bij de Formula European Masters staat bijvoorbeeld de bekende jongedame Sophia Floersch op lijst. De 18-jarige Duitse verdedigt wederom de kleuren van Van Amersfoort Racing.

Waarom Van Amersfoort Racing is overgeslagen voor de ‘nieuwe’ Formule 3 is de eigenaar van het team een vraag, al denkt hij te weten dat het een geldkwestie betreft. “Ik neem aan dat Van Amersfoort Racing financieel niet sterk genoeg wordt geacht voor die klasse, dat is het enige wat ik kan bedenken”, besluit de teambaas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen