Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Buren over simrace met Verstappen: "Alles doen om Max gelijk snel te krijgen"

Rudy van Buren kijkt uit naar de virtuele langeafstandsrace die hij zaterdag aanstaande met Max Verstappen gaat rijden. Van Buren is normaliter vooral verantwoordelijk voor testwerkzaamheden bij McLaren, maar stelt ditmaal ook de auto voor de Limburger af.

Het nieuws dat Max Verstappen en Rudy van Buren samen in één LMP2-auto deelnemen aan de virtuele 8-uurs race van Silverstone, is nota bene bekendgemaakt op de verjaardag van Van Buren. "Ik vier mijn 27e verjaardag nu met trainen en setups maken op het circuit van Silverstone", vertelt de jarige job tegen RacingNews365 . Een groot aantal dagen per jaar is Van Buren ontwikkelingscoureur in de simulator van McLaren, maar daarnaast vind hij voldoende gelegenheid om voor zijn plezier te racen in de simulator. Daartoe voegde hij zich onlangs al bij Team Redline, het collectief waar ook onder meer Verstappen en Lando Norris onderdeel van uitmaken. Van Buren: "Met hen heb ik de afgelopen tijd meer grote enduranceraces gereden, op Bathurst en Sebring. Toen hadden we pech, maar het Redline-virus had me wel te pakken. Toen werd er gekeken om met de game rFactor 2 mee te doen aan meer simulatieraces. Deze 8 uur van Silverstone paste net in de kalender van Max. En hij vroeg met het team mij om zijn teamgenoot te zijn. Heel gaaf natuurlijk! Ik kijk graag door de oranje bril, of dat nou gaat om rijden voor McLaren of met Max."

https://www.facebook.com/Teamredlinesim/photos/a.191498780873320/2319372274752616/

De (simulatie)coureur uit Lelystad verwacht dat de Nederlandse equipe kan meedoen om een topklassering: "Vergeet niet dat we als wildcard tegen teams rijden die het hele seizoen meedoen. Maar ik heb al aardig wat tijd gestopt in trainen en onze afstelling. Het podium is een realistisch doel. En wat dat betreft kunnen we ook zomaar winnen, want in zo'n endurance race spelen er zoveel factoren mee." Omdat Verstappen na de Formule 1-tests in Bahrein ook nog verplichtingen heeft in de simulator van Red Bull op donderdag, komt het afstellen van virtuele LMP2-bolide waarmee het duo rijdt vooral aan op Van Buren. "We kunnen allemaal hard rijden, daar is geen discussie over. Ik heb tot nu toe wel veel meer meters gemaakt, dus ik zal er alles aan doen om Max ook gelijk zo snel te krijgen." De race met Verstappen en Van Buren op Silverstone begint zaterdag 6 april om 17:00 uur en is live te bekijken via deze link .

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"