Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Van de Garde onder de indruk van grote slag: "Nu serieus rekening houden met Aston Martin"

Het nieuws hing al even in de lucht, maar is nu definitief bevestigd: Adrian Newey maakt de overstap naar Aston Martin. Volgens Giedo van der Garde kan de topontwerper het team uit Silverstone een flinke stap naar voren helpen en hij snapt de beweegredenen van eigenaar Lawrence Stroll.

Newey Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het kwam toch enigszins als een verrassing: het aanstaande vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing. De topontwerper vertrekt begin 2025 bij de Oostenrijkse renstal waar hij zoveel succes heeft geboekt. Inmiddels is ook zijn volgende bestemming bekend: Aston Martin. Wat vindt Giedo van der Garde van die overstap?

"Ik had zelf verwacht dat hij naar Ferrari zou gaan, aangezien hij heel graag met Lewis Hamilton had willen werken. Ik denk dat Frederic Vasseur daar lang mee bezig is geweest", zo vertelt Van der Garde in gesprek met RacingNews365. Toch snapt de voormalig F1-coureur dat Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin, hem binnenhaalt. "Als je Newey kan halen, dan moet je misschien alles uit de kast halen om die man binnen te trekken. Elke keer dat hij iets aan is gegaan in de Formule 1, is hij namelijk succesvol geweest."

Is Aston Martin dan ook de beste keuze voor Newey? "Dat weet ik niet. Het ligt natuurlijk aan de aanbieding, hoeveel geld hij kan verdienen, de projecten die hij kan doen en de uitdagingen die hij heeft. Je hebt zoveel afwegingen die je moet maken en uiteindelijk moet hij dat zelf doen. Dat is aan hem."

Rol van Newey

Dat het team uit Silverstone de topontwerper binnenhaalt, dat snapt Van der Garde is ieder geval heel goed. "Natuurlijk. Als zo'n man vrij is... Als ik teambaas was geweest of het ergens voor het zeggen had, dan had ik zo'n man honderd procent binnengehaald." 

Sinds Stroll het team van Aston Martin overnam, heeft hij samen met zijn consortium flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten, waaronder de ultramoderne fabriek en de eigen windtunnel. Gaat het project van de Canadees dan eindelijk slagen met de komst van Newey? "Dat zou mooi zijn. Hij heeft er natuurlijk al veel geld in zitten en hij is druk bezig met het vernieuwen van de fabriek, de windtunnel en het personeel."

"Er wordt veel geld tegenaan gesmeten en hij wil er gewoon een succes van maken. Het is een man die als hij iets aanpakt, dat hij er gewoon vol voor gaat en er het beste van maakt. Dat heeft hij natuurlijk met zijn eigen business jarenlang gedaan en dat doet hij eigenlijk nog steeds. En nu met Aston Martin. Ik snap wel waarom Stroll die keuze maakt."

Volgens Van der Garde kan Newey Aston Martin in ieder geval een flinke stap naar voren helpen. "Hij heeft zoveel ervaring, zoveel know-how. Je haalt natuurlijk een grootheid binnen en het is mooi om te zien dat je de komende jaren serieus rekening moet houden met Aston Martin, dat naar voren komt."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Bearman of Magnussen? Coronel 'adviseert' Haas: "Maak geld over en laat hem thuis!"