Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Van de Grint vraagt zich hardop af: "Waar heeft deze coureur zijn licentie gehaald?"

Logan Sargeant kent tot nu toe een zeer moeizaam seizoen bij Williams. Hij scoorde nog geen punt, moet het constant afleggen tegen Alexander Albon en er wordt gesproken over een vroegtijdige exit. Toch is Kees van de Grint daar geen voorstander van, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Sargeant FP3 Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant komt dit seizoen vaker in het nieuws vanwege zijn crashes dan de goede resultaten. Toch wist hij tijdens de vorige race in Canada zich voor het eerst naar Q2 te rijden, maar uiteindelijk verliep de race moeizaam. Hij ging al een keer rechtdoor op de natte baan en uiteindelijk zette hij zijn auto in de muur. Kees van de Grint, voormalig Bridgestone-man, heeft zo zijn gedachten bij de race van de Amerikaan in Montreal. 

"Dan krijgt Sergio Perez een straf, omdat hij naar de pits rijdt en er wat onderdelen van zijn auto afvallen. En in het geval van Sargeant denk ik dan: zou je niet eens moeten vragen, waar heb jij je licentie gehaald? Maar die vraag wordt nooit gesteld", zo begint Van de Grint zijn verhaal. "Maar ik weet ook helemaal niet wat de achtergrond is waarom Williams zich aan hem vasthoudt. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik het verleden jaar heel goed vond van Williams dat ze hem niet meteen hebben afgerekend. Maar ik vind wel dat hij dit jaar wat had moeten laten zien."

In F1 is alles mogelijk

"Maar we hebben het er nu over en misschien rijdt hij vanaf de volgende race wel heel goed. Hij wordt wel iets sneller. Maar hij is wel een kandidaat om door een goede Formule 2-rijder vervangen te worden", zo is de conclusie van Van de Grint. Daarbij zijn er de geruchten dat Sargeant tijdens het seizoen al wordt vervangen. 

"Dat zou me wel tegenvallen. Als ik het team van Williams vorig jaar mag geloven, dat ze vasthouden aan die rijder, hem een kans geven om zich te ontwikkelen en hem dan nu aan de kant te zetten. Maar daar kan ook politiek bij zitten. Er gaan ook geruchten dat Antonelli halverwege het jaar in die auto zou komen. Persoonlijk zou ik dat niet doen, maar in de Formule 1 is alles mogelijk."

Van de Grint zou die keuze van Williams dan ook niet snappen. "Ik vind: je begint met iets en je eindigt dan wanneer het moet eindigen. En dat is aan het einde van het seizoen. Ik heb het niet eens over de prestatie van Nyck de Vries, maar ik vond het schandalig hoe dat met Nyck is gegaan. Dat is oude koeien uit de sloot halen, dat is verleden tijd. Niet vanwege zijn prestatie, want zijn vervanger heeft het niet zoveel beter gedaan. Maar ik vind: je contracteert iemand en dat doe je toch met je volle verstand. Dat je er vertrouwen in hebt en denkt: dit is een talent. Dan kan het wat anders uitpakken."

"Maar dan maak je die periode die hebt afgesproken netjes af. En dan zeg je: oké, het is niet geworden wat ik ervan dacht. Dus we gaan een ander zoeken. Maar om iemand midden in het seizoen eruit te gooien, daar ben ik geen voorstander van", zo sluit Van de Grint af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership