Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Van der Garde: "Ik geloof in de Red Bull-Honda combinatie"

Max Verstappen heeft dit Formule 1-seizoen een abonnement op vierde plaatsen. Giedo van der Garde ziet dat niet snel veranderen, maar is niet ontevreden over de eerste races van Red Bull en Honda.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door de dominantie van Mercedes vechten Ferrari en Max Verstappen om de kruimels. De eerste acht Grands Prix werden allen gewonnen door Lewis Hamilton of Valtteri Bottas en ook voor de rest van het seizoen lijkt de Duitse renstal te blijven domineren.

Verstappen wist in acht races twee podiumplaatsen te behalen, wat aanzienlijk minder is dan Red Bull voor ogen had. Van der Garde verwacht niet dat Red Bull en Honda snel op het niveau van Mercedes zijn: "Het wordt waarschijnlijk een lang seizoen voor Max. Ik geloof wel in de Red Bull-Honda combinatie, maar het heeft tijd nodig. Positief is dat ze eigenlijk geen technische problemen hebben met de motor, de betrouwbaarheid is veel beter dan voorheen", laat de voormalig F1-coureur aan RacingNews365 weten.

Duidelijk is dat de Honda-motor nog fors tekort komt ten opzichte van de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari, Verstappen sprak zelfs over een seconde per ronde. "Ze zitten nog niet op dat niveau, qua performance moeten ze een stap zetten. Het goede is dat de prestaties wel erg constant zijn. Het chassis van Red Bull is wel goed, maar nog niet zo goed als dat van Mercedes. Vorig jaar had Red Bull het beste chassis en dat is nu niet het geval. Beide partijen moeten een stap maken, Honda moet daarbij een grotere stap maken dan Red Bull.", analyseert Van der Garde.

"Het is te hopen dat Max snel weer mee kan strijden voor de ereplaatsen en overwinningen zoals eind vorig jaar."

De voormalig F1-coureur vindt de samenwerking tussen Red Bull en Honda prima verlopen en wijst erop dat dingen tijd nodig hebben. "Ze wisten van tevoren al dat het niet gemakkelijk zou worden. Het is goed om te zien dat er eigenlijk geen problemen zijn, maar het is nu zaak om stappen te zetten. Een nieuwe partner betekent ook veel voor de organisatie, met nieuwe mensen binnen het team. Er is nog volop ruimte voor verbetering, nu is het zaak om die te gaan benutten."

11 reacties