Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Van der Garde: "Red Bull-Honda zal gat naar Mercedes niet meer dichten"

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde acht het prestatieverschil tussen Red Bull en Mercedes momenteel te groot om dat gat dit seizoen nog te dichten. Wel denkt hij dat het team uit Milton Keynes op dit moment gedeeld tweede staat met Ferrari.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Ruim twee weken geleden wonnen Red Bull en Max Verstappen hun eerste race van het seizoen. Ook op Silverstone leek Red Bull goed mee te komen in de top drie van de teams, maar desondanks verwacht Giedo van der Garde niet dat Red Bull dit seizoen nog op het niveau van Mercedes zal komen.

"In Oostenrijk had Red Bull een mooie uitschieter en er zullen er dit seizoen ongetwijfeld nog een paar volgen, zoals bijvoorbeeld in Mexico, Hongarije of Singapore. In Groot-Brittannië won Mercedes echter weer 'gewoon' en dat is omdat dat team nog altijd een stuk voor loopt op de rest", zo laat de voormalig Caterham-coureur optekenen in gesprek met RacingNews365.

Van der Garde ziet wel dat Red Bull stappen heeft gemaakt en dat die ontwikkeling een vervolg zal krijgen, maar het gat naar Mercedes acht hij te groot om dit seizoen nog te kunnen dichten: "Er komen natuurlijk nog wel circuits die Red Bull liggen, maar op die andere circuits gaan we gewoon weer Mercedes één-twee's zien."

"Mercedes heeft op dit moment de beste motor en het beste chassis en daarmee zijn ze gewoon een paar tienden per ronde sneller dan Ferrari en Red Bull en dat is een verschil dat het team rond Max Verstappen niet zomaar zal overbruggen. Red Bull staat achter Mercedes op een gedeelde tweede plaats met Ferrari."

Wellicht dat Red Bull op enig moment Ferrari definitief achter zich kan laten. Van der Garde vermoedt namelijk dat bij de Scuderia de aandacht voor het huidige seizoen verslapt: "Er zullen teams zijn die focus gaan verleggen naar 2020 en Ferrari lijkt daar een voorbeeld van te zijn. Je ziet wel dat daar nog kleine updates komen, maar ik denk dat die al flink bezig zijn met 2020."

32 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur