Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
24 uur Le Mans

Van der Zande gaat vol voor overwinning op Le Mans

Op Le Mans staan dit weekend meerdere Nederlander aan de start. In de LMP2-klasse mikt Racing Team Nederland logischerwijs op een hoge klassering, maar ook Renger van der Zande wil hoge ogen gooien op het Circuit de la Sarthe. RacingNews365 sprak met de Nederlandse autocoureur in aanloop naar de befaamde 24 uurs-race

Interview
Naar nieuwsoverzicht © IMSA | DragonSpeed in actie in een Amerikaanse Endurance-race

Dit weekend vindt de 88e editie van de 24 uur van Le Mans plaats. In Frankrijk gaan bijna tweehonderd coureurs op zoek naar de overwinning. In de LMP2-klasse is het veld sterk bezet, onder andere met veel Nederlandse inbreng. Racing Team Nederland wil met startnummer 29 een gooi doen naar de zege, maar dat zal niet makkelijk gaan.

Ze moeten onder meer afrekenen met het Dragonspeed USA team, waar onder andere Renger van der Zande achter het stuur kruipt. In het deelnemersveld van de LMP2, die allemaal met nagenoeg hetzelfde chassis en dezelfde motor rijden, acht Van der Zande zichzelf dit weekend een outsider voor de felbegeerde overwinning in de LMP2-klasse.

In aanloop naar de krachtmeting op Le Mans sprak RacingNews365 exclusief met de Nederlandse autocoureur, die veel zin heeft in de race, al zal hij de fans wel missen. "Het is een fantastisch evenement, maar nu is er geen publiek, dus we zullen zien hoe de sfeer is. Het is normaal altijd heel druk, met veel hospitality en veel fans die er rond lopen. Dit jaar is het eigenlijk net een testdag en is het helemaal uitgestorven. Het zal wel een andere sfeer zijn, maar de race is en blijft uniek"

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© 24 Hours of Le Mans
	© 24 Hours of Le Mans

Het is inmiddels de derde keer dat Van der Zande deelneemt aan de 24 uur van Le Mans. De afgelopen editie ging het niet naar behoren, maar dit jaar moet en zal het beter gaan voor het DragonSpeed racing team.

"Vorig jaar hadden wij een auto die het niet goed deed", blikt de tweevoudig winnaar van de 24 uur van Daytona terug. "We vielen daardoor vaak stil en hadden veel problemen. Dat was niet best, maar nu is de LMP2-klasse eigenlijk gewoon een bulletproof concept, waarbij alle teams met een Oreca chassis en een Gibson motor rijden."

"Dan draait het er echt om wat de engineers en de coureurs uit de auto weten te halen. We gaan lekker racen en we hopen dit jaar zonder problemen de 24 uur door te komen. Daar hebben we in deze klasse een veel grotere kans op", zo voorspelt hij.

Liggen er kansen voor Van der Zande en zijn teamgenoten Ben Hanley en Henrik Hedman? De Nederlander mikt op een goede klassering, en misschien zelfs wel de overwinning. Dat is volgens hem zeker niet onmogelijk, al is de concurrentie erg sterk.

"Wij hebben een line-up met een twee professionele coureurs en een amateur. Henrik (de amateur, red.) is voor een amateur heel goed. Er zijn ook teams die drie professionele coureurs hebben. Het is de vraag of we echt een fair gevecht aan gaan, maar het veld is in ieder geval ontzettend competitief. Je zou kunnen zeggen dat we van alle deelnemende teams met een bronzen rijder (amateur, red.) aan boord, een goede kans hebben om als eerste te finishen."

Maar ook de winst in de LMP2-klasse acht Van der Zande niet onmogelijk, zeker als het gaat spoken op het Circuit de la Sarthe. "Als het een beetje meezit - er kan namelijk van alles gebeuren op Le Mans - en als je naar het weerbericht kijkt, dan is er een grote kans op chaos", zo blikt de IMSA-coureur vooruit op de voorspelde regen op Le Mans.

"Dan kan je zomaar boven komen drijven op het moment dat de andere teams fouten maken en je het zelf goed doet. Ik sluit niet uit dat we de klasse zelfs kunnen winnen", aldus Van der Zande.

0 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg