Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Van deze zaken neemt de Formule 1 afscheid na 2023

Het jaar komt ten einde, een nieuw jaar staat voor de deur, ook in de Formule 1. Veel zal hetzelfde blijven, maar van een aantal zaken en personen neemt de F1 ook afscheid.

Bottas Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Alfa Romeo

Nee, er gaat niet een heel team weg uit de Formule 1, maar enkel Alfa Romeo als titelsponsor en technisch partner van het team dat officieel staat ingeschreven als Sauber. Over enkele jaren stapt Audi in bij Sauber en dus is het niet meer dan logisch dat die weg wordt vrijgemaakt. Even gingen er nog geruchten dat Alfa Romeo bij Haas zou instappen middels een soortgelijke constructie, maar gesprekken daarover liepen spaak.

Franz Tost

F1 meubilair, dat was hij toch wel een beetje, en dat bedoelen we enkel liefkozend. Eigenlijk hebben we in de bijna twintig jaar dat hij Toro Rosso/AlphaTauri runde geen onvertogen woord over de beste man gehoord. Hij maakt bij AlphaTauri, of hoe het team ook gaat heten in 2024, de weg vrij voor Laurent Mekies en gaat meer tijd aan zijn familie besteden. Helemaal uit beeld verdwijnt hij niet. In een nieuwe rol als stand-by consultant kan door Red Bull altijd nog een beroep worden gedaan op zijn expertise.

De Pirelli C0-band

De watte? C0? Nooit van gehoord? Dat kan kloppen hoor, maar voor het seizoen 2023 werd de Pirelli C0 band nieuw ingevoerd. Hoewel, nieuw... Het was de oude C1-band, maar aangezien de prestatiekloof tussen de C1 en C2-band te groot was, werd een nieuwe compound ontwikkeld om in dat gat te springen, waarbij de voormalige C1 band de C0 werd en de nieuwe band de C1. De C0 werd tijdens raceweekenden echter nooit gebruikt en dat zal dus ook niet meer gaan gebeuren.

Coureurs? Circuits?

Nee dus. Normaal gesproken kunnen we in dit artikel wel de namen van één, twee of drie coureurs invullen, maar bij de eerste race in 2024 staan dezelfde twintig coureurs aan het vertrek als in de laatste race van 2023. Ook alle F1-circuits van het voorbije seizoen prijken volgend jaar weer op de kalender.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"