Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Van Gameren: "Eindelijk vergelding voor Vettel"

Ondanks de tegenvallende snelheid van Ferrari in de Grand Prix van China kan Sebastian Vettel toch iets positiefs meenemen uit Sjanghai, meent Rob van Gameren. De Duitser wist namelijk de druk van Max Verstappen de weerstaan in de strijd om de derde plek.

Van de duizendste race die meetelt voor het wereldkampioenschap Formule 1, was Rob van Gameren niet erg onder de indruk. De F1-kenner van Ziggo Sport stelt in gesprek met RacingNews365 dat het worstelende Ferrari de wedstrijd nog enigszins interessant maakte.

"Op het gekonkel bij Ferrari na was er niet zo heel veel te beleven - tenzij je naar de tijdenlijst keek en het spannend vindt als iemand opeens drie tienden sneller is in een sector", oordeelt Van Gameren met enig cynisme. "Wat mij vooral opviel, is hoe de Ferrari's meer bezig waren met elkaar dan naar voren te kijken."

Sebastian Vettel kon zich in de Grand Prix van China geen moment mengen in de strijd om de eerste twee plekken met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes. Met Max Verstappen kreeg hij het echter wel aan de stok - nota bene in dezelfde haarspeldbocht als vorig jaar.

Van Gameren is juist daarover erg te spreken: "Mijn hoogtepunt was de verdedigende actie van Vettel toen Max daar aan kwam! Natuurlijk was het cruciaal dat de Ferrari eigenlijk wat meer snelheid had, maar dat fanatieke verdedigen en Max op het gras dwingen, vond ik wel gaaf. We zeggen dat Vettel zo vaak spint in duel, dus dan is dit toch mooi. Vergelding voor Vettel, juist omdat hij vorig jaar nog met Max in de fout ging en nu juist niet. Terwijl 'ie wist dat Max daar weer scherp aan kwam zetten."

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek