Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van Kalmthout verslaat Ticktum en wint eerste F3-race

De eerste klap is een daalder waard en de eerste klap is uitgedeeld door niemand minder dan Rinus van Kalmthout. De 18-jarige Nederlander opende zijn seizoen 2019 met een overwinning: de talentvolle jongeling zegevierde op het Chang International Circuit in Thailand tijdens de eerste race van het Aziatische F3-winterkampioenschap.

Van Kalmthout, regerend kampioen in de Amerikaanse Pro Mazda-serie en komend jaar te bewonderen in de Indy Lights (de Formule 2 van de Verenigde Staten) reist af naar Zuidoost-Azië om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Nederlander bestuurt een van de wagens van Hitech Racing, het team waarvoor ook Red Bull-junior Dan Ticktum uitkomt.

Bij de start van de allereerste race in de winterserie van de Aziatische Formule 3 kwam Van Kalmthout niet goed van zijn plaats. De Nederlander zakte van P3 naar P5, wat hem noopte tot het rijden van een inhaalrace. Diens grootste concurrenten Ticktum, Ye Yifei en Alessandro Ghiretti moesten er allemaal aan geloven: binnen de kortste keren reed de jonge Nederlander al aan de leiding. Ticktum moest zijn eerste wedstrijd, evenals de Chinees Ye, overigens voortijdig beëindigen. Zodoende heeft Van Kalmthout zijn eerste slag al geslagen in het winterkampioenschap, dat drie weekends van drie wedstrijden telt. Overigens scoorde Van Kalmthout poleposition voor de derde race van dit weekend, door de snelste raceronde van het eerste bedrijf te laten noteren. Michael Schumachers neefje David Schumacher (17) eindigde in de eerste F3-wedstrijd als zevende, vlak voor zijn vriendinnetje Vivian Keszthelyi. Morgen (zaterdag) vinden de tweede en de derde wedstrijd van het raceweekend op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand plaats. Van Kalmthout vertrekt in de tweede wedstrijd als vierde, hij start zoals gezegd in de derde wedstrijd vanaf poleposition.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi