Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Vasseur staat open voor hernieuwde Ferrari-samenwerking met Sainz

De tijd van Carlos Sainz bij Ferrari nadert zijn einde. De Spanjaard wordt na dit seizoen vervangen door Lewis Hamilton, maar volgens teambaas Fred Vasseur sluit dat niet uit dat Sainz ooit terugkeert bij de Scuderia.

Vasseur Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fred Vasseur moest eerder dit seizoen als teambaas van de Scuderia de moeilijke beslissing nemen om Carlos Sainz te laten gaan. De 30-jarige Spanjaard wordt na dit seizoen vervangen door Lewis Hamilton. Dat maakte de weg vrij voor Williams om op sensationele manier een van de beste coureurs van de grid in te lijven.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi van dit seizoen gaan de wegen weliswaar uiteen, toch wil Vasseur niet uitsluiten dat Sainz in de toekomst een comeback kan maken bij de Scuderia.

"Ja, zeker", antwoordde hij aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd of hij dat zou willen. "Eerlijk gezegd heb ik enorm veel respect voor Carlos en wat hij voor Ferrari heeft gedaan. Zoals je weet, was deze beslissing (om hem te vervangen, red.) niet gemakkelijk."

Wat indruk op Vasseur heeft gemaakt, is dat Sainz tijdens de turbulente zoektocht naar een nieuw thuis in de F1 'professioneel is gebleven' en 'zeer goed werk' heeft verricht voor het in Maranello gevestigde team. "Hij doet het erg goed. Hij was in staat om professioneel te blijven onder deze moeilijke omstandigheden", aldus de Fransman. "Ik zie perfect wat hij het team brengt, wat hij vorig jaar voor het team heeft betekend. Hij maakte vorig jaar deel uit van het herstel toen we het moeilijk hadden in de zomer en ik ben meer dan blij dat ik Carlos in mijn team heb en ik zal een zeer goede relatie met hem (blijven) onderhouden."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Bearman of Magnussen? Coronel 'adviseert' Haas: "Maak geld over en laat hem thuis!"