Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Vd Grint looft Silverstone-optreden Verstappen: "Dát siert een groot kampioen als Max"

Kees van de Grint vindt dat Max Verstappen zich tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft bewezen als een waardig wereldkampioen, dit juist in de race waarin hij niet verder kwam dan de zevende finishpositie.

Verstappen silverstone
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen kende op Silverstone zijn slechtste resultaat van het seizoen op zijn DNFs na. Los van zijn twee uitvalbeurten door betrouwbaarheidsproblemen behaalde de Nederlander altijd een podium, tot aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hier werd hij zevende nadat zijn vloer beschadigd raakte door een losliggend brokstuk van een andere bolide.

Toch kan Verstappen volgens Kees van de Grint meer dan trots zijn, want juist in tegenvallende races bewijst de Nederlander een waardig kampioen te zijn. De bandengoeroe van Bridgestone liet eerder al optekenen dat de titelstrijd eigenlijk al gelopen is, en deze mening is na Verstappen's P7-finish juist niet veranderd. "Integendeel, want een groot kampioen scoort ook in een wedstrijd waarin het hem tegen zit", zegt hij in gesprek met RacingNews365.

"Verstappen heeft dat prima gedaan. Hij was door welke omstandigheid dan ook langzaam, maar toch pakt hij belangrijke punten. Als je dan ook ziet dat het voor Verstappen een beetje meewerkt... de uitslag was goed voor Max, zoals hij nu is. Sergio Perez loopt wel iets in, maar dat is natuurlijk geen enkel probleem", aldus de Viaplay-analist.

'De kans dat Verstappen meer wint, is veel groter'

Het wereldkampioenschap is na de eerste tien rondes nog zeker niet beslist. Verstappen leidt met 181 punten, gevolgd door Perez met 147 punten en Charles Leclerc met 138 punten. Het ligt nog relatief dicht bij elkaar, maar Van de Grint ziet in ieder geval niet meer gebeuren dat de titel naar de andere gegadigden gaat.

Dit betekent niet dat Ferrari en de andere kant van de Red Bull-garage niet alles op alles zetten. "Leclerc heeft ook alles gegeven, maar ik blijf bij de uitspraak die ik eerder heb gedaan. Hoe je het ook wendt of keert, Leclerc gaat de volgende wedstrijden niet allemaal winnen. De kans dat Max er meer wint, is groter dan dat Leclerc dat doet."

"Verstappen heeft het helemaal in eigen hand. De concurrent die het dichtst bij hem staat in de stand is natuurlijk Perez, maar die gaat hem niet als coureur verslaan. En zeker niet op de strategie, daar blijf ik bij."

De puntenfinish in Groot-Brittannië is voor Van de Grint een extra bevestiging van de superioriteit van Verstappen. "Hij heeft hier juist laten zien wat een groot kampioen siert: door met zo'n wedstrijd een relatief goed resultaat te halen. Dát maakt hem een wereldkampioen."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen