Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Rinus van Kalmthout

VeeKay bliksemsnel in IndyCar-test: "Ik had bij de grote jongens in de top drie gestaan"

15 oktober heeft Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout zijn tweede volwaardige test afgelegd in een IndyCar-auto. Op het circuit van Mid-Ohio mocht de negentienjarige voor de tweede maal in zijn carrière zijn teen in het water dopen dat hij volgend jaar zijn vijver hoopt te kunnen noemen. RacingNews365 sprak VeeKay over zijn ervaringen.

“De test ging super goed, echt héél goed,” zo begint Van Kalmthout. “Ik reed meteen super snelle tijden. We hadden ook aardig wat banden die we mocht testen van Firestone, dus ik heb veel nieuw rubber kunnen testen.”

Hoe snel hij precies heeft gereden, dat mag van Kalmthout uiteraard niet zeggen. Het blijft voorlopig, en waarschijnlijk voor goed, een geheim. Wel licht hij een tipje van de sluier op door aan RacingNews365 te vertellen dat hij, als hij zijn rondetijden vergelijkt met de tijden die de IndyCar-coureurs eerder dit jaar reden, zeker bovenin de ranglijst te vinden was geweest: “Ik had zeker in de top drie gestaan, dus over mijn tijden was ik zeer tevreden.”

Van Kalmthout, op dat moment net een klein uur uit de auto, vertelt een vrij drukke dag achter de rug te hebben gehad. Hoewel het aan zijn stem niet is te horen, bewijzen de getallen het tegendeel. VeeKay reed in zijn tweede IndyCar-test liefst 160 ronden over het bijna vier kilometer lange circuit van Mid-Ohio. Dit komt neer op ruim anderhalve raceafstand, ofwel een dikke 600 kilometer.

Dat VeeKay na zijn sterke seizoen in de Indy Lights, waar hij uiteindelijk tweede werd in het kampioenschap, zijn kracht en waarde blijft bewijzen, dat blijkt wel uit de reactie van Ed Carpenter Racing – het team waar hij nu voor de tweede keer mocht instappen. Van Kalmthout vervolgt: “Ik heb nog geen grote gesprekken gehad vandaag, maar iedereen in het team was tevreden met mijn prestaties. Ze willen graag nog een keer met mij werken.”

Een volgende test staat vooralsnog niet op de planning, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat VeeKay een nieuwe kans krijgt om het IndyCar-materiaal uit te proberen. Een heel kalme VeeKay besluit nuchter: “Ik ben benieuwd wat er na deze succesvolle test op mijn pad gaat komen.”

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

1 reactie

    Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek