Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Rinus VeeKay

VeeKay door het dolle heen na nieuw podium: "Wat een gekkenhuis!"

Rinus VeeKay heeft het ijzersterke begin van zijn seizoen zaterdagavond een prachtig vervolg gegeven door in Detroit tweede te eindigen. Na afloop is hij logischerwijs door het dolle heen met zijn podiumplek, nadat hij vanaf de twaalfde plek oprukte naar voren.

VeeKay Detroit Podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar

Rinus VeeKay gooit hoge ogen in The States. Hij won afgelopen maand zijn eerste IndyCar-race uit zijn loopbaan en deed tijdens de befaamde Indy 500 lang mee voor de overwinning. Twee weken na zijn sterke optreden in Indianapolis ging het seizoen weer verder op het Belle Isle Park in Detroit.

VeeKay begon de race in Michigan op de twaalfde plaats, maar werkte zich tijdens de race op nadat er een uur lang niet werd geracet vanwege het zware ongeval van Felix Rosenqvist. Hij had daarbij wat tactisch geluk, maar wist door een aantal mooie inhaalacties de tweede plaats uiteindelijk af te dwingen.

Na afloop van de race in Detroit glimlacht VeeKay logischerwijs van oor tot oor. "Dat was een gekkenhuis! Ik ben ontzettend blij met dit resultaat, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht na de kwalificatie. De auto was vandaag echt top, net zoals de Chevrolet-motor, trouwens."

"Ik kreeg alle mogelijkheden om naar voren te rijden en heb daar gebruik van gemaakt. Vooral de laatste inhaalactie stemt mij bijzonder tevreden, toen ik Sato na de tweede herstart pakte!"

VeeKay had naar eigen zeggen iets zuiniger op banden en brandstof kunnen zijn, maar wijst op het feit dat hij nog nooit op Belle Isle Park reed. "Ik had nog geen ervaring met het racen op dit circuit, in de Road To Indy kwamen we hier immers niet. Ik heb iets teveel van de banden gevraagd in het begin van de laatste stint, maar desalniettemin heb ik in deze wedstrijd een tweede plaats uit het vuur gesleept."

"Je weet dat er in Detroit veel kan gebeuren, en meestal gebeurt dat ook", vervolgt de man uit Hoofddorp. "Te allen tijde moet je klaarstaan om te maximaliseren en dat is precies wat wij vandaag hebben gedaan. Morgen kan het precies nog één plekje beter en dat is dan ook mijn doel. Ik realiseer me dat het wederom een slijtageslag zal worden, maar ik zal er alles aan doen om ook in die fontein te staan!", besluit VeeKay strijdvaardig.

Zondagavond wordt er opnieuw geracet in Detroit. De race begint om 18:40 Nederlandse tijd.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

3 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend