Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

VeeKay kwalificeert zich op voorste startrij Indy 500 in bloedstollende kwalificatie

Rinus VeeKay van Kalmthout heeft opnieuw de voorste startrij voor de Indianapolis 500 veroverd. De Nederlandse IndyCar-rijder klokte de tweede snelste snelheid in de Fast Six. Alex Palou veroverde poleposition voor de iconische race in de Verenigde Staten.

Veekay Indy 500 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

De Nederlandse Rinus 'VeeKay' van Kalmthout mocht na Pato O'Ward, Scott Dixon en Alex Palou als vierde coureur zijn kwalificatieronde beginnen in de Fast Six. In het laatste deel van de kwalificatie voor de prestigieuze Indy 500 moeten de coureurs net als in de eerdere sessies vier opeenvolgende snelle ronden klokken, waarbij de gemiddelde tijd telt.

Een sterke eerste ronde en drie ronden waarin hij maar weinig snelheid verloor, gaf hem een gemiddelde van 234.211 mijl, bijna 377 kilometer per uur. De indrukwekkende run van VeeKay was nipt langzamer dan de tijd van Palou, die over vier ronden slechts 0.006 mijl per uur sneller was en pole veroverde.

Na VeeKay konden Santino Ferrucci en Felix Rosenqvist geen dreiging meer vormen voor de eerste startrij van de Nederlander. Rinus start voor Ed Carpenter Racing op zondag 28 mei 2023 de Indy 500 met Palou en Rosenqvist vooraan: de grid van het evenement kent drie bolides per rij.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull