Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Veelbesproken voormalig Mercedes-kopstuk vertrekt na enkele maanden bij de FIA

Na minder dan een half jaar is Shaila-Ann Rao, een voormalig Mercedes-kopstuk dat de overstap maakte naar de FIA, alweer weg bij de autosportbond.

Shaila-Ann Rao Dieter Rencken
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dieter Rencken

Dat maakt de FIA op woensdag bekend. Afgelopen juni werd bekend dat Shaila-Ann Rao de voorlopige vervanger zou zijn van Peter Bayer, de toenmalige Secretary General for Motor Sport.

Eerder was Rao, een Britse advocate, ook al werkzaam bij de FIA als Legal Director, maar in 2018 maakte ze de overstap naar Mercedes Grand Prix Limited, waar ze achtereenvolgend General Counsel en later Special Advisor was van CEO en teambaas Toto Wolff.

In haar nieuwe rol bij de FIA gaf ze het laatste half jaar advies aan de nieuwe FIA-president Mohammed ben Sulayem en de rest van het bestuur. Ze hield zich bezig met monitoren en managen van strategische vraagstukken gerelateerd aan de Formule 1, commerciële onderhandelingen, het inspelen op zakelijke mogelijkheden en de evolutie van de structuur van de organisatie.

Controverse

Naar verluidt was Rao ook een van de betrokkenen vanuit de FIA bij alle zaken omtrent het budgetplafond. Ze was degene die Red Bull-teambaas Christian Horner, een uur nadat Verstappen zijn wereldtitel in Japan won, belde om te vertellen dat het team in 2021 de financiële regels had overtreden.

Verder was zij eerder dit jaar degene die vanuit de FIA betrokken was bij de technical directive (TD) over porpoising die voor veel ophef zorgde bij de teams. Deze kwam onverwachts, al had Mercedes meteen een oplossing klaarliggen. Uiteindelijk duurde het twee maanden voordat de TD daadwerkelijk werd geïmplementeerd onder het mom van veiligheid, nadat enkele teams niet blij waren en er een middenweg werd gezocht.

Interim

Ann was aangesteld als interim vervanger van Bayer. Vanwege een herstructurering zal haar rol nu niet meer bestaan en dus verlaat ze de FIA weer. Binnenkort worden er meer aankondigingen verwacht vanuit de FIA vanwege de herstructurering.

Volgens de FIA heeft Shailia-Ann 'waardevol werk verricht'. President Mohammed Ben Sulayem wil haar graag bedanken. "Namens iedereen bij de FIA bedanken wij Shaila-Ann voor haar waardevolle bijdrage als Interim Secretary for Motor Sport tijdens een belangrijke overgangsfase voor de organisatie. Ze heeft mij in het bijzonder geweldig gesteund en handelde altijd zeer professioneel en integer", aldus de president.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

77 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"