Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer grijpt net naast podiumplaats in spannende Moto3-race Barcelona

Collin Veijer heeft de vierde plek gepakt na een zeer spannende Moto3-wedstrijd in Barcelona. De Nederlander reed praktisch de hele race op een podiumplek, maar kon die niet vasthouden.

Veijer Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer startte vanaf de tweede plek in Barcelona, maar na de lange run naar de eerste bocht moest de Nederlander het doen met de derde plek. Na de eerste ronde lag Veijer echter weer op de tweede plek, waarna hij al snel de leiding overnam.

De groep die om de overwinning streed was na een paar rondjes nog altijd groot en dat zorgde ervoor dat er flink wat verschuivingen waren in de top. Veijer handhaafde zich echter telkens in de echte kopgroep. David Alonso probeerde tegen het einde van de race aan kop het verschil te maken, maar dat lukte hem niet echt. Daardoor bleef de kopgroep aardig bij elkaar, waarbij Veijer op de derde plek reed.

Uiteindelijk bleven er nog vier kanshebbers over voor de overwinning. In de laatste ronde werd Veijer nog van het podium gekegeld door Jose Antonio Rueda en hij kon zich niet meer terugknokken op het podium. Daar waar Veijer eigenlijk de hele race op podiumkoers reed, kon hij dat dus net niet over de streep trekken. David Alonso pakte de overwinning in Barcelona.

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"