Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Verbazing over McLaren-deal Norris zonder uitweg à la Verstappen

Lando Norris zette onlangs een krabbel onder een nieuwe McLaren-deal die hem tot eind 2025 bij het team houdt. Jenson Button is zéér verbaasd, te meer omdat de jonge Brit geen uitweg heeft, zoals Max Verstappen die bij Red Bull wél heeft.

Verstappen Norris Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Jenson Button geeft toe zeer verbaasd te zijn geweest over de meerjarendeal tussen McLaren en Lando Norris. Gedurende de voorbije winter tekende Norris een nieuwe deal met het team waarmee hij debuteerde in de sport, een deal tot eind 2025. Button echter geeft dus aan dat hij grote vraagtekens plaatste bij dat besluit.

De Brit geeft aan niemand te kennen die het aandurft (in een vergelijkbare situatie) een deal te tekenen voor meer dan twee jaar: "Ik zou dan ook niet weten waarom hij voor zo'n lange tijd heeft bijgetekend. Dat kwam echt als een verrassing voor mij. Ik weet dat continuïteit een groot goed is in de Formule 1, maar wie weet wat er gebeurt in de komende twee à drie jaar", aldus Button in gesprek met Sky Sports.

"Ik ken geen enkele coureur die in deze sport een contract zou tekenen voor meer dan twee jaar, maar in dit geval spreken we over vier jaar, nietwaar", vervolgt Button, die vermoedt dat een zekere mate van onzekerheid heeft meegespeeld in zijn besluit om te tekenen. Hij had erop kunnen vertrouwen dat zijn toekomst in de sport toch wel zeker is, ook zonder zo'n langlopende deal.

"Hij doet meer en meer ervaring op en won vorig jaar al bijna een race (de verregende GP van Rusland, red.). Ik zie het nut van dit contract niet in. Hij gaat sowieso gewild zijn. Het is niet zo dat over twee jaar niemand hem meer wil hebben."

Wat Verstappen wel heeft, heeft Norris niet

Norris is echter niet de enige coureur met een langlopend contract in de Formule 1. Charles Leclerc zit midden in een lang dienstverband met Ferrari en van Max Verstappen werd onlangs bekend dat hij tot en met maar liefst 2028 had bijgetekend bij Red Bull.

Grote verschil met Norris is dat er in het contract van Verstappen ontsnappingsclausules staan, wat inhoudt dat Verstappen bij bepaalde aantoonbaar slechte prestaties van Red Bull het team alsnog mag verlaten. Teamadviseur Helmut Marko gaf onlangs het bestaan van dergelijke clausules toe.

Toen McLaren de deal met Norris bekendmaakte, benadrukte het team dat er 'geen uitwegen zijn, van beide kanten niet': "Ik weet niet of er opties uit Norris zijn contract gelicht kunnen worden, maar het blijft een verrassing voor mij."

"Hij zal er duidelijk zijn redenen voor hebben en hij lijkt blij te zijn met waar hij is, dus het is hem gegund", zo besluit Button over de coureur en het team die beiden waarschijnlijk niet hadden kunnen vermoeden dat de start van 2022 zo moeizaam zou verlopen voor McLaren.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?