Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Verbijsterde Williams: "Dit verwacht je niet van een Formule 1-circuit"

Het complete team van Williams, en met hen de complete Formule 1-wereld, kon zijn ogen niet geloven tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Een losgeraakte putdeksel sloeg een gat in de achterkant van het chassis van George Russell. De training werd vervolgens stilgelegd en uiteindelijk zelfs afgelast.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Williams weet niet of Russell zijn Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan met het huidige chassis kan vervolgen. Mocht de regerend Formule 2-kampioen een nieuwe wagen nodig hebben, dan staat er een derde chassis klaar. Onduidelijk is of deze zich in Bakoe bevindt, of aangevlogen moet worden vanuit de fabriek in het Britse Grove.

"Volgens mij is het inmiddels vrij duidelijk dat we veel schade hebben opgelopen aan de wagen van George", spreekt teambazin Claire Williams bij Sky Sports. "We zullen af moeten wachten om te weten wat de uitkomst is, geen idee of dit chassis te repareren is. Dit is uiteraard niet wat je verwacht van een modern Formule 1-circuit, dat putdeksels zomaar loskomen."

"Dit soort dingen moeten vastgelast worden voor een Formule 1-weekend begint. We zullen hierover praten met de wedstrijdleiding." Een kleine twee jaar geleden raakte de Haas van Romain Grosjean tijdens een training voor de Maleisische GP zwaar beschadigd nadat deze een klapband had opgelopen, vanwege een losgekomen putdeksel. De organisatie van de wedstrijd moest Haas naderhand een schadevergoeding uitkeren.

Tot het moment van Russells bizarre incident hadden er welgeteld twee rijders een tijd genoteerd, te weten Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam