Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

‘Verbod op ontwikkeling F1-motoren stap dichterbij’

Er komt mogelijk een verbod op de doorontwikkeling van Formule 1-motoren, als noodmaatregel om de kosten in de sport drastisch omlaag te brengen en kleinere teams van de ondergang te redden.

Mercedes motor
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Britse magazine Autosport. Volgende week maandag spreken de diverse partijen in de Formule 1 opnieuw over verdere kostenreducties. Mogelijk gaat het budgetplafond dat in 2021 ingaat nog verder omlaag en als aanvullend punt op de agenda zou een totale stop op de motorontwikkeling staan. Een verder uitstel van het nieuwe technisch reglement naar 2023 behoort eveneens tot de opties.

Eerder werd al besloten het nieuwe technisch reglement een jaar op te schuiven naar 2022 en werd de verplichte zomerstop naar voren gehaald. Inmiddels zijn alle F1-fabrieken gesloten.

Kleinere teams staat het water aan de lippen als gevolg van de coronapandemie. Vanwege de wereldwijde virusuitbraak zijn de eerste acht Grands Prix van dit jaar afgelast en algemeen wordt aangenomen dat ook de Grands Prix van Canada (14 juni) en Frankrijk (28 juni) worden uitgesteld.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf