Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Vergne waardeert onverwachte lofzang Verstappen: "Hij kijkt níét op ons neer"

Jean-Eric Vergne kon zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken steken na de opmerkingen van Max Verstappen over de Formule E. Vergne vindt het als tweevoudig Formule E-kampioen geweldig dat de meest dominante Formule 1-coureur van dit moment enthousiast is over de elektrische raceklasse.

Vergne-formule-e
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula E

De Formule E zet de groei van de afgelopen jaren gestaag voort en dat werpt de nodige vruchten af voor de raceklasse. Toch vallen de elektrische wagens niet bij iedereen in de smaak, en daardoor blijven de meningen verdeeld over de toegevoegde waarde van de nog jonge raceklasse. Max Verstappen liet echter weten daar heel anders over te denken, want volgens de Nederlander beschikt de Formule E over een groot aantal getalenteerde coureurs die de races telkens weer tot een groot spektakel maken.

Jean-Eric Vergne, voormalig Formule 1-coureur én tweevoudig Formule E-kampioen, durft met al die ervaring op zak zijn hand wel in het vuur te steken voor de elektrische raceklasse. De Fransman sprak bij Automoto.it uit dat Verstappen het volledig bij het rechte eind heeft. "Het gros van de andere coureurs heeft geen idee waar ze het over hebben, en zij maken de Formule E alleen maar belachelijk. Maar Max volgt alle races op de voet als hij daar tijd voor heeft en hij heeft voldoende vrienden die in de Formule E rondrijden, dus hij kijkt niet op ons neer."

FE ingewikkelder dan gedacht

Vergne kan dan ook niet ontkennen dat de woorden van Verstappen hem goed doen, vooral omdat de drievoudig Formule 1-kampioen ook geen gebrek heeft aan ervaring. "Die uitspraken van hem doen ons goed, vooral omdat hij zoveel autosport volgt. Ik weet dat hij vrijwel alles met extreme nauwkeurigheid volgt en aangezien hij zelf zoveel met racen bezig is, zelfs in de simulator, begrijpt hij echt wel wat wij als Formule E-coureurs doorstaan. Ik weet niet of wij de meest technische klasse zijn, maar ik weet wel zeker dat we meer te doen hebben dan coureurs in het WEC of de Formule 1."

Volgens Vergne is het rijden in een Formule E-bolide namelijk allesbehalve simpel, en de Fransman denkt dat Verstappen dat wel begrijpt. "Er zijn in ons geval veel meer parameters waar de coureurs rekening mee moeten houden. Het gaat niet eens alleen om het onderhouden van de banden of het zo snel mogelijk ronden rijden, want we moeten hier veel meer zaken onder de knie krijgen als we een race willen winnen. Als je als nieuwe coureur in de Formule E begint, voelt het net alsof je weer plaatsneemt in de schoolbanken! Dus Verstappen heeft het wel bij het rechte eind."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"