Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verrassend Afrikaans land wil een Formule 1 Grand Prix organiseren

Die hadden we niet zien aankomen! In Tanzania wil men een F1-race organiseren. Dat moet gebeuren op het eiland Zanzibar.

Start Italy 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De GP van Tanzania of de GP van Zanzibar. Als het aan de Zanzibar Investment Promotion Authority (ZIPA) ligt, dan wordt dat op de middellange termijn werkelijkheid. Zanzibar, een semi-autonoom eiland aan de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania, heeft de plannen voor de bouw van een Grand Prix-circuit namelijk goedgekeurd.

Vorig jaar mei kreeg het project groen licht en werd er omgerekend een half miljard euro uitgetrokken voor de bouw van een circuit dat de titel 'Circuit of East Africa' moet krijgen. November jongstleden is men het eens geworden over de locatie van het nog te bouwen circuit. Niemand minder dan voormalig Renault- en Ferrari-coureur Giancarlo Fisichella steunt het project en zal zich ontfermen over het technische aspect van het circuit.

Artikel gaat verder onder de schematische tekening van het te bouwen complex op het eiland.

			© Zanzibar Circuit of East Africa
	© Zanzibar Circuit of East Africa

Langste circuit op de F1-kalender

De plannen voor het circuitcomplex, dat wordt gebouwd als een 'multifunctioneel park' met behalve het asfaltlint onder meer een expocentrum, waterpark, hotel en haven, moeten in 2025 worden goedgekeurd en dan kan er aan de bouw worden begonnen. Eind 2027 moet men het eerste deel van het project hebben afgerond.

Het circuit moet een lengte van maar liefst 7,660 kilometer krijgen en zou daarmee het langste F1-circuit op de kalender worden. Naast F1-races moeten er ook andere raceklassen neerstrijken op het circuit, dat zo dicht mogelijk bij het vliegveld zal worden gebouwd. Op die manier kunnen toeristen van heinde en verre komen om de race te bezoeken. Toerisme is namelijk een van de grootste inkomstenbronnen op het eiland.

Op dit moment is het dus nog een ver-van-mijn-bedshow, maar mogelijkerwijs kijkt F1-baas Stefano Domenicali vol interesse naar het project. De afgelopen jaren was hij namelijk naarstig op zoek naar een race in Afrika, maar gesprekken in Zuid-Afrika liepen na jaren van onderhandelen op niets uit. Wordt het dan Tanzania? De toekomst zal het uitwijzen.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'