Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor ziet overwinning in rook op gaan na diskwalificatie

Het zit allemaal niet mee voor Richard Verschoor, die voor de tweede keer dit seizoen een zwaarbevochten overwinning in rook op ziet gaan na een diskwalificatie. De reden? Een te dunne plank onder zijn auto.

Richard Verschoor sprintrace Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Richard Verschoor leek op een fantastische manier aan het raceweekend in Hongarije te beginnen. Zijn tiende tijd in de kwalificatie leverde hem een belangrijke reversed grid pole op voor de sprintrace, waar er mooie punten op tafel lagen voor de Nederlandse Formule 2-coureur. Hij heeft het dit seizoen namelijk aardig lastig, dus ieder puntje is er één.

Hij was dan ook in de zevende hemel toen hij tijdens de sprintrace als winnaar over de eindstreep kwam. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning, want Mercedes-toptalent Andrea Kimi Antonelli maakte het hem in de beginfase niet makkelijk en ook Kush Maini reed sterk rond. Uiteindelijk kwam Verschoor dus toch zegevierend over de finish en hij kon zijn geluk niet op.

Die vreugde was echter maar van korte duur, want de wedstrijdleiding kondigde zojuist aan dat de Nederlander gediskwalificeerd is en zijn overwinning in de sprintrace dus kwijt is. De oorzaak is er één die we in de Formule 1 ook al eens voorbij zagen komen, want de plank onder de auto van Verschoor zou te dun zijn geweest en daarmee in strijd zijn met de reglementen. De plank onder de auto van Verschoor was maar 3.7 mm dik en voldeed daarmee dus niet aan de regels. Maini is daardoor de nieuwe winnaar van de Formule 2-sprintrace.

Het is al de tweede keer dat dit Verschoor overkomt, want tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zag hij zijn overwinning ook in rook opgaan. Toen voldeed zijn auto niet aan de technische reglementen. De Nederlander is bezig met een seizoen waarin hij veel tegenslagen kent. In Monaco leek hij bijvoorbeeld op weg te zijn naar een overwinning, maar daar gooiden motorproblemen roet in het eten.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'