Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen baalt als een stekker van 'te extreme' wijzigingen aan Red Bull

Max Verstappen moest het met de zesde plaats doen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander baalt vooral van setup-wijzigingen aan zijn Red Bull.

Verstappen Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

P6, meer zat er niet in voor Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Azerbeidzjan. De Nederlander worstelde met zijn RB20 en knoopte het optimale rondje niet aan elkaar. De teleurstelling was groot bij Verstappen, die na afloop vooral baalt van wijzigingen aan de setup.

"Liever had ik het gewoon teruggezet", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Maar dat kan nu niet. Uiteindelijk baal ik dat ik die richting ben opgegaan. Normaal kan het echter ook positief zijn, alleen is het op een hobbelig stratencircuit net te extreem. Je kan er nu niets meer aan veranderen, dus je moet er het beste van maken en hopen dat het in het begin met meer benzine iets beter is. Daarna rijd je natuurlijk de tank leeg en zal het probleem wel weer terugkomen. We gaan het zien."

Verstappen kan niets met de suggestie dat er meer in had gezeten. "Ik had Charles Leclerc niet kunnen verslaan, maar wel op P2 kunnen staan. Maar daar staan we niet, dus dat is wel balen. Ik denk wel dat het een stuk beter is dan wat we hadden in Monza. Maar om te zeggen dat dit de beste balans is van het jaar, dan sta je niet op P6. De balans was sowieso niet goed."

De Nederlander verklaart het probleem. "De auto stuiterde alle kanten op en ik moest heel precies zijn. Elk klein detail werd afgestraft en dat gebeurde in Q3. Tijdens de laatste run in Q3 had ik vanaf de eerste bocht niet het gevoel met de auto. Hij stuiterde alle kanten op en dan wil je ook niet belachelijk veel risico nemen en hem mogelijk in de muur zetten. Op een stratencircuit is dat killing."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"