Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen baalt van Honda-soap: "Jammer hoe dit is gelopen"

Max Verstappen baalt van het nieuws dat Honda de motorleverancier van Aston Martin wordt. Niet zozeer omdat ze overstappen naar een concurrent, maar meer van hoe het verhaal is gelopen met de F1-exit en de snelle terugkeer.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Honda aankondigde de Formule 1 te verlaten zette Red Bull namelijk een volledig nieuw motorproject op. Vanaf 2026 zullen de eerste Red Bull Ford Powertrains-motoren de fabriek uitrollen om gebruikt te worden in de koningsklasse en zal de Oostenrijkse renstal dus zelfvoorzienend zijn op dit gebied.

Het hele project startte na de Honda-exit, want zonder de Japanse motormaker moest er wel een alternatief gevonden worden. Honda is nog achter de schermen actief in de F1 en onderhoudt de motoren van Red Bull, maar vanaf 2026 maken ze hun officiële terugkeer in de koningsklasse, nu bij Aston Martin.

De gang van zaken hekelt Max Verstappen, die in Monaco aan onder andere RacingNews365 uitlegt waarom. "Vanuit onze kant is het een beetje jammer hoe dit allemaal is gelopen. Drie jaar geleden vertelden ze ons dat ze gaan stoppen, waarna Red Bull een complete motordivisie opzet. Nu zeggen ze: nee, we gaan door."

"Nu zitten we al in het hele proces van een motor bouwen, dus je kan niet echt meer samenwerken. Het is allemaal een beetje jammer naar mijn mening", aldus de Red Bull-coureur, die met de Honda-motor twee wereldtitels won en op dit moment strijdt voor nummer drie.

Ook lof voor Honda

De gang van zaken is volgens Verstappen jammer, maar dat doet niks tekort aan de band tussen Red Bull en Honda. "We hebben altijd een goede band gehad, dus het is jammer dat ze naar Aston Martin gaan. We zijn echter ook blij om te zien wat er vanaf 2026 gaat gebeuren met Ford. Het is wat het is, maar we hebben het goed gedaan."

"Ik werk ook graag met ze samen en we hebben veel successen geboekt. Natuurlijk is het jammer dat ze weggaan, maar dat wisten we eigenlijk al omdat ze eerder al zouden stoppen. We hebben dus eigenlijk al afscheid genomen. Het is wat het is, maar natuurlijk ben ik blij voor alle werknemers (van Honda, red.) die nu in de Formule 1 kunnen blijven werken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"