Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen begint seizoen 2022 met nieuwe mindset: "Dat is er nu wel af"

De Max Verstappen van vorig jaar is niet meer de Max Verstappen van het nieuwe Formule 1-seizoen. Niet meer tussen de oren, althans. Hij geeft aan dat hij het nieuwe seizoen iets anders ingaat.

RB18 Verstappen garage Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen was altijd de coureur die na kritiek steevast riep dat hij niks aan zijn benadering, rijstijl, denkwijze of mindset ging veranderen. Max Verstappen was immers Max Verstappen en deed zijn eigen ding. Dit seizoen echter is er in het hoofd van Verstappen wél iets veranderd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het binnenhalen van die eerste wereldtitel.

In een interview met de Telegraaf wordt aan Verstappen gevraagd hoe die wereldtitel hem qua houding veranderd heeft. Of het 'moetje' er nu van af is? "Ik wil winnen, maar het gejaagde, dat je bijna wanhopig móét winnen, dat is er nu wel af", antwoordt hij, om meteen daarop aan te geven dat dat niet betekent dat hij minder gemotiveerd is dan voorheen.

"Dat is nog steeds hetzelfde en misschien nog wel meer, omdat ik het héél graag nog een keer wil doen", vervolgt hij. "Maar deze nieuwe benadering voelt wel als een goede manier van denken, het is wat relaxter."

Er is klaarblijkelijk een last van de schouders van Verstappen gevallen. Hij greep de eerste de beste échte kans om een greep te doen naar het goud: "In de eerste zes seizoenen kon ik nooit een serieuze gooi doen naar de titel. Toen dat vorig jaar voor het eerst wél, kond slaagden we daar direct in."

Het moge duidelijk zijn: Verstappen is trots, apetrots. Niet voor niets prijkt het startnummer #1 op de auto, iets waar Lewis Hamilton bijvoorbeeld nooit voor opteerde. Niet voor niets draagt hij gouden raceschoenen en extra veel gouden accenten op zijn helm. Die eindzege in Abu Dhabi voelde goed, en mensen die iets van die glans weg willen nemen, richten hun kritiek aan dovemansoren.

"Als die mensen mij een beetje goed kennen, weten ze dat me dat niks kan schelen. Uiteindelijk was het een episch seizoen en een verliezende partij zal altijd iets van de glans bij de winnaar weg willen nemen. Maar ik kan je verzekeren dat het aan de winnende kant nog altijd bijzonder goed voelt."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull