Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen belicht de minder leuke kanten van de F1

Max Verstappen liet al meermaals doorschemeren dat er voor hem meer is dan alleen de Formule 1. Hij ziet zichzelf niet tot zijn veertigste racen, mede door de negatieve aspecten van de koningsklasse: de hoge druk en het vele reizen.

Het ultieme doel van Max Verstappen is in 2021 behaald toen hij zijn wereldtitel in de Formule 1 veroverde, maar de Limburger wil meer. Nog een aantal titels zouden natuurlijk mooi zijn, al heeft hij geen ambities om extreem lang uit de blijven komen in de koningsklasse van de autosport. Niet zo lang als bijvoorbeeld Fernando Alonso, in ieder geval. Onder andere de druk in de topsport speelt hierbij mee.

Voor nu is de Red Bull-rijder nog erg gemotiveerd. "Ik wil zo veel mogelijk titels winnen", zegt hij tegen F1 Insider. "Maar ik verspil er geen tijd aan om te denken hoeveel het er hadden kunnen zijn, want het ligt zoals ik eerder al zei aan het materiaal. Als ik het niet haal, dan zal ik er niet depressief van worden", zegt hij over de zeven wereldtitels van Lewis Hamilton en Michael Schumacher.

Hoewel Verstappen nog in ieder geval zeven Formule 1-seizoenen uitkomt voor Red Bull, bekijkt de 24-jarige coureur al wel wanneer het genoeg is geweest. Dat duurt nog wel even: "Ik heb een contract tot en met 2028 getekend en we zien het daarna wel. In ieder geval weet ik al wel wanneer ik niet meer zal racen: als ik zo oud ben als Fernando."

De Nederlander beargumenteert dat er ook minder leuke dingen zijn binnen de F1. "Begrijp me niet verkeerd: de Formule 1 is een deel van mijn leven, maar het is ook belangrijk om andere ervaringen mee te maken. Ik race al sinds ik vier jaar oud ben. De druk is erg hoog, ook van buitenaf. Op een gegeven moment is het genoeg."

Verstappen: 'Ik hou niet van gemiddeld zijn'

Ook het overvolle reisschema van de koningsklasse ziet Verstappen als een nadelig iets. "Kort gezegd kan ik mij ergeren aan het reizen naar de races, wat veel tijd kost. Verder houd ik van racen, in de Formule 1 of in de simulator", aldus de regerend wereldkampioen.

Naast het racen zijn er volgens hem genoeg andere leuke dingen, als het maar competitief is. "Ik hou er ook van om FIFA 22 te spelen in mijn vrije tijd. Ik spendeer er veel tijd aan beiden (ook het simracen, red.) want ik wil zo goed mogelijk zijn om te kunnen winnen. Het leuke hieraan: je kan het vanuit huis doen en je hoeft er de wereld niet voor rond te reizen."

"Ik kan echter niet aan een sport meedoen waar ik niet goed in ben. Ik hou er niet van om gemiddeld te zijn of juist iemand die ergens achteraan meedoet. Dat is waarom ik mijn tijd bijvoorbeeld niet verspil aan golf of aan tennis", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
LIVE Derde vrije training Formule 1 GP Japan