Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de inspiratie die hij voor velen vormt. De Nederlander is dankbaar en vindt het een grote eer.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland heeft Max Verstappen een prachtige onderscheiding in ontvangst mogen nemen. De wereldkampioen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding is de vierde in de orde en de coureur van Red Bull kreeg deze uitgereikt door Sportminister Conny Helder. Verstappen's familie en naasten waren aanwezig bij de onderscheiding.

Verstappen is dankbaar en vindt het een grote eer. "Het is een hele eer om deze benoeming te mogen ontvangen. Ik ben erg dankbaar aan mijn familie en naasten voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren en wil ook graag Red Bull en mijn persoonlijke sponsoren bedanken. Zonder al die support had ik niet kunnen komen tot waar ik nu sta."

Verstappen heeft ook nog een goed woordje over voor zijn fans die hem in al die jaren hebben gesteund en hij kan niet wachten om te gaan racen op Zandvoort. "Daarnaast wil ik ook graag mijn fans wereldwijd maar met name de Orange Army bedanken. Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Dutch Grand Prix."

"Een ambassadeur voor land en sport"

De prestigieuze onderscheiding heeft Verstappen te danken aan zijn jaren van hard werken waarmee hij Nederland in de racewereld op de kaart heeft gezet, vertelt de minister.

"Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden", begint Helder haar betoog. "Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen. En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet."

Ook de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) heeft niets anders dan lovende woorden over voor de Nederlander en vindt de onderscheiding meer dan verdiend.

"Om te zeggen dat deze onderscheiding verdiend is, is zacht uitgedrukt", vertelt KNAF-voorzitter Jan de Wit. "Wat een prestatie, wat een indrukwekkende carrière, wat een ambassadeur ben je voor ons land en onze sport. Daarom vonden we het gepast om ook een klein gebaar te maken."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf