Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen beoordeelt opmerkelijke call: "Dan zou ik mijn auto ook helemaal plat rijden!"

Logan Sargeant moest het restant van het Grand Prix-weekend in Australië laten schieten na een crash van teamgenoot Alex Albon. Max Verstappen zou zo'n keuze niet geaccepteerd hebben.

XPB 1266990 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De situatie bij Williams is stiekem het verhaal van het weekend. Alex Albon schreef zijn bolide af in de eerste vrije training en kon in principe niet meer rijden omdat Williams geen reservechassis bij zich had. Uiteindelijk besloot het team om Logan Sargeant opzij te schuiven en Albon met zijn chassis te laten rijden. Zo dacht Williams dat ze de kans op punten zouden maximaliseren. Max Verstappen beoordeelt de situatie en laat duidelijk en ludiek tegelijk weten hoe hij zou reageren. Zou de wereldkampioen zijn stoeltje afstaan?

"Nee, niet in mijn positie", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Dan zat ik nu al in het vliegtuig naar huis. Ik denk dat ik mijn auto dan ook helemaal plat zou rijden als dat gebeurt. Dan kan niemand rijden. Het gaat alleen in mijn situatie niet gebeuren. Dat is logisch. Het is klote voor Logan, maar ik snap het wel vanuit performance."

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet zich tegenover Servus TV ook uit over de beslissing van Williams. De 80-jarige Oostenrijker begrijpt het team uit Grove wel. "Albon is duidelijk de snelste coureur en Williams vecht, net als de vijf andere teams achteraan, voor punten. En ze moeten er alles aan doen om de sterkste coureur de race te laten rijden. Vanuit dat oogpunt was het strategisch en tactisch de juiste beslissing."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen