Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen beschadigt Red Bull-vloer en -chassis, maar dat deert hem niet

Max Verstappen kende een trainingsdag met twee gezichten. Ja, hij stond tot tweemaal toe op de tweede plek, maar moest ook een deel van de tweede oefensessie missen vanwege opgelopen schade aan zijn Red Bull. Toch is hij na afloop van de vrijdag een tevreden man, ondanks het snelle Ferrari.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kwam tot twee maal toe tot een tweede plek in de vrijdagse trainingen in Australië. Het zag er niet altijd even soepel uit, zeker in de eerste training, waar hij wat momentjes had.

Daarbij beschadigde hij zijn vloer en chassis, waardoor Red Bull aan de bak moest tussen de trainingen. Niet ideaal, oordeelt Verstappen na afloop. "Het was allemaal een beetje rommelig, vanwege wat er in VT1 is gebeurd. Daarbij heb ik de vloer en het chassis beschadigd. Dat duurde wat langer om op te lossen en daardoor heb ik ruim twintig minuten moeten missen."

Ferrari snel

Toch maakt Verstappen zich geen zorgen, want hij is relatief tevreden. Ferrari staat er goed bij, maar toch kan Red Bull nog beter. "We hebben alsnog ons programma kunnen voltooien, dus we zijn er snel weer bovenop gekomen. Misschien had ik liever nog wat meer ronden gereden in de longrun, maar we misten twintig minuten, dus zo gaat dat."

Zijn conclusie luidt als volgt: "Het ging wel prima. Ferrari ziet er snel uit, maar van onze kant zijn er een paar dingen die we nog kunnen finetunen. Geen gekke dingen, geen dingen die reden tot zorg geven, gewoon de auto wat verder finetunen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'