Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen boekt niet de resultaten die bij hem passen"

Ook oud-Red Bull-coureur David Coulthard weet dat 2020 een belangrijk seizoen wordt voor Max Verstappen. De resultaten die hij de afgelopen tijd heeft behaald, zijn geen goede reflectie van het talent van de Nederlander, zo meent Coulthard.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"2020 wordt een cruciaal seizoen voor Red Bull Racing en ook voor de toekomst van Max", zo stelt David Coulthard vast in gesprek met De Telegraaf. "Hij heeft nog niet de kans gehad om elke week voor de overwinning te rijden, waardoor hij niet de resultaten boekt die bij hem passen, want hij is een van de beste coureurs in de Formule 1."

"Voor de sport zou het geweldig zijn als Max zowel, zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Charles Leclerc alle drie een auto hebben met de potentie om races te winnen", zo droomt de Brit hardop, wetende dat die kans in 2020 mogelijk bestaat.

Mocht Mercedes toch weer met een voorsprong aan het nieuwe seizoen beginnen, dan kan de frustratie wel eens toeslaan en het geduld bij de Red Bull-coureur opraken, denkt Coulthard: "Al zes jaar op rij heeft Mercedes het beste pakket van allemaal, wat natuurlijk voor zowel Ferrari als voor Red Bull zeer frustrerend is."

"Ik zou het geweldig blijven als Verstappen nog heel lang bij Red Bull blijft, maar ik kan het ook volledig begrijpen dat hij wil vertrekken als Red Bull en Honda in 2020 niet voor de titel kunnen vechten. Dat is nou eenmaal de aard van het beestje. Een coureur wil altijd voor het hoogst haalbare gaan. Max al helemaal."

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Poll

Wie is de Formule 1-coureur van het jaar 2019?

keer gestemd

2 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden