Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen brengt begrip op voor actie Perez: "Snap 't volkomen"

Sergio Perez elimineerde zich na een daverende start van de Formule 1 Grand Prix van Mexico eigenhandig door naar binnen te snijden. Hoe kijkt Max Verstappen naar dat moment?

Perez crash mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Vanaf de tweede startrij stoof Max Verstappen rap naar voren bij de start van de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Hij wurmde zich tussen de Ferrari's, waardoor Sergio Perez, startend vanaf P5, een driemansslipstream kreeg. Hij koos voor de buitenkant, maar bij het aanremmen van bocht één stuurde hij te vroeg naar binnen, met alle gevolgen van dien. Zijn race zat erop na een botsing met de Ferrari van Charles Leclerc.

Max Verstappen zag het aan de binnenkant van die bocht deels gebeuren, maar is helemaal op de hand van zijn teamgenoot als hem in de persconferentie gevraagd wordt of die actie niet te riskant was.

"Ik snap die actie best, want het is toch zijn thuisrace. Je wil naar het podium, dus ik snap het volkomen dat hij buitenom wilde gaan en er gewoon voor ging. Na het zien van de beelden denk ik met terugwerkende kracht dat hij wel wat meer ruimte had kunnen laten, maar als het wel was gelukt, was het natuurlijk geweldig geweest."

Verstappen hield zijn auto aan de binnenkant wel in één stuk na een start waar de Ferrari's toch ook wel even dichtbij kwamen. Werd hij op enig moment nerveus? "Nee, helemaal niet. Het is niet de eerste keer dat ik twee- of drie wijd richting bocht één ga. We moeten elkaar daar ook een beetje in vertrouwen."

Wat kreeg hij in het moment mee van de vlucht van Perez? "In het moment zelf zag ik er niet veel van, anders dan dat ik op enig moment wat zag vliegen. Pas na het zien van de beelden na de race, kan je er echt je mening over vormen. Maar op het moment zelf was ik vooral gefocust op Charles."

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"