Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Het was een beetje gokken geblazen"

Max Verstappen klokte in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië de vierde tijd. Na afloop was hij niet tevreden, maar ook niet ontevreden. Wat de Red Bull-coureur betreft kan het nog alle kanten op.

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen reed in totaal zeventien rondjes op de eerste (trainings)dag op Silverstone. In de eerste vrije training kwam hij door de regen vrijwel niet in actie, in de tweede vrije training klokte hij de vierde tijd op twee tienden van dagsnelste Carlos Sainz.

Terugkijkend op de dag is de Nederlander niet in het bijzonder tevreden of ontevreden: "Het was lastig, maar dat is het altijd als je in de eerste vrije training niet hebt gereden. Normaal gesproken bouw je in die sessie het momentum een beetje op, maar nu was het in de tweede sessie toch een beetje gokken geblazen", aldus Verstappen na VT2.

"Maar heel problematisch was het niet hoor. Ik denk dat we goed doorhebben in welke richting we moeten werken, dus dat zullen we in avonduren doen, al gaat het morgen waarschijnlijk weer regenen en zitten we dus wéér met nieuwe omstandigheden."

Verstappen niet verrast door Ferrari

Was het gebrek aan competitieve meters een voor- of nadeel voor Red Bull? "Je gaat er in zo'n geval blind in en soms werkt dat in je voordeel en soms in je nadeel. Nu was het niet ideaal, maar alsnog was het allemaal niet al te slecht. We staan erbij en weten waar we nog naar moeten kijken met betrekking tot bijvoorbeeld de banden."

Als Verstappen gevraagd wordt of hij nog een representatieve racestint heeft gedaan, geeft hij aan dat hij een wat langere run op zachte banden heeft gedaan: "Die slijten snel en zijn sowieso wat lastig te managen met die hogesnelheidsbochten op dit circuit."

En Ferrari, wat denkt hij daarvan? "Ferrari is elk weekend opnieuw weer snel. Dus dat mag geen verrassingen heten", zo besluit hij tegenover de camera van F1.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen