Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen countert uitspraken Hamilton: "Daar schiet je ook niks mee op"

Lewis Hamilton was in de eerste races van het nieuwe Formule 1-seizoen totaal verrast door de razendsnelle Red Bull-bolide van Max Verstappen. De Nederlander vindt de uitspraken wel ironisch.

Al meermaals haalde Max Verstappen zijn voormalige titelrivaal, Lewis Hamilton, op hoge snelheid en zonder enige moeite in. Het huidige Formule 1-seizoen gaat zeer goed voor Red Bull, terwijl Mercedes net wat zwaarder is begonnen aan het nieuwe hoofdstuk. "Ik heb nog nooit zo'n snelle auto gezien", riep Hamilton eerder dit seizoen . Ook Verstappen heeft de opmerkingen van de Mercedes-coureur gehoord. Tegenover een select groepje Nederlandse media, waaronder RacingNews365 , haalt hij zijn schouders op als het onderwerp ter sprake komt. "Ik denk dat als je naar de statistieken kijkt, dat die uitspraken dan niet kloppen", zo begint hij. "Maar we hebben ook wel een hele goede auto! Daar is natuurlijk niks mis mee. Toch zijn we niet zo dominant als Mercedes sommige jaren heeft laten zien."

Verstappen let er weinig op

De uitspraken kwamen binnen bij het Red Bull-kamp, maar er werd verder geen aandacht aan besteed. Vooral niet door Verstappen zelf. "Ik ben daar niet zo veel mee bezig, maar daar schiet je ook niks mee op", zo vervolgt de winnaar van twee van de drie eerste races dit jaar. Wel heeft hij advies voor Mercedes als ze een gigantisch verschil in snelheid zien tussen de twee topteams. "Wat wij ook in dei acht jaar hebben gedaan dat Mercedes zo dominant is... We hebben ook geprobeerd het gat te dichten, dat is het enige wat je kan doen!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi