Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Verstappen-critici de mond gesnoerd door vader Jos: "Dan heb je er geen verstand van"

Max Verstappen won in zijn thuisrace zijn negende Formule 1 Grand Prix op rij. Saai? Absoluut niet, aldus vader Jos Verstappen, die uitlegt waarom de fans juist getrakteerd zijn op een prachtige race.

Verstappen Zandvoort win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull won tot nu toe alle races van het Formule 1-seizoen, waarvan Max Verstappen nu zijn negende Grand Prix-zege op rij heeft binnen gehengeld. En dat nota bene op zijn thuiscircuit in de duinen van Zandvoort. Negen maal op rij dezelfde racewinnaar klinkt misschien saai en sommigen zullen zeggen dat dat ook zo is, maar Jos Verstappen is het daar totaal niet mee eens.

In gesprek met De Telegraaf legt hij uit waarom. "Dit was gewoon een spannende race, want met deze weersomstandigheden kan er van alles gebeuren. Max heeft echt geweldig gereden. Op alle momenten dat het moest, stond hij er."

"Saai? Dan heb je er geen verstand van. Elke race moet Max op de toppen van zijn kunnen presteren en moeten alle details kloppen. Anders zet je niet zo'n zegereeks neer. Zodra Max zijn helm opzet, weet ik dat hij er bovenop zit. Ik maak me er geen zorgen om dat hij zijn concentratie verliest", aldus de voormalig F1-coureur.

Sfeer in Zandvoort

De Formule 1-fans wereldwijd waren getuigen van een ongekend feest in Nederland. Een spektakel bij het volkslied, wapperende Nederlandse vlaggen, keiharde muziek en 100.000 feestende fans. Jos kijkt terug op een geslaagde editie van de F1-race op Circuit Zandvoort. "Het was in Zandvoort weer een waanzinnig evenement."

"Het volkslied met André Rieu was ook geweldig. Het is super allemaal, maar aan de andere kant is het voor Max zeker niet het makkelijkste weekend. Overal waar hij komt is het 'Max, Max, Max' en wil iedereen wat van hem. Daar moet je wel mee om kunnen gaan", zo sluit Verstappen senior af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami