Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen cynisch: "Mercedes zal dit weekend hopeloos achteraan rijden!"

Mercedes gaat op het oog met niet veel vertrouwen het eerste Grand Prix-weekend in, maar Max Verstappen heeft er de grootste moeite mee om te geloven dat zijn grote rivalen in Bahrein niet mee zullen strijden om de overwinning.

Hamilton W13
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen kende een uiterst succesvol 2021, met een prachtig aantal van tien overwinningen. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt hij dat dit jaar graag een vervolg te willen geven. Of dat gaat lukken, is echter nog maar zeer de vraag.

"Als je kijkt naar vorig seizoen, dan hadden we zelfs nog meer overwinningen en polepositions kunnen halen. Je hebt echter een heel erg competitieve auto nodig om dat voor elkaar te krijgen, dus het zal heel lastig worden om dat opnieuw te flikken."

"Je probeert het natuurlijk altijd beter te doen", vervolgt hij. "Dus als we dit jaar een competitieve auto heb hoop ik dat we iets vergelijkbaars kunnen doen. De motivatie is hetzelfde, want je wilt winnen en vooraan rijden, zeker na vorig jaar. Als kleine jongen droom je van de Formule 1-titel, maar de druk is in ieder geval weg. Toch wil ik nog meer races winnen, want daarom ben ik hier"

Mercedes 'waardeloos'

Als Verstappen de titel wil winnen, moet hij wederom afrekenen met Mercedes en Lewis Hamilton. De vraag is echter of zij überhaupt mee zullen strijden om de overwinningen. Zelf willen ze iedereen graag doen geloven dat het er voorlopig niet in zit.

Zodra de Red Bull-coureur echter wordt gevraagd naar zijn verwachtingen voor Mercedes tijdens het eerste raceweekend, antwoordt hij gevat. "Ik denk dat ze hopeloos achteraan zullen rijden, als hun opmerkingen mag geloven."

"Ze hebben een waardeloze bolide, al sinds de testdagen in 2017 volgens mij. Maar nee, we gaan het zien. Ik ben er zeker van dat ze competitief zullen zijn", denkt Verstappen.

Tot slot wordt hij gevraagd naar Hamilton. Zal de Brit dit jaar vaker zijn ellebogen gaan gebruiken, zoals hem door Martin Brundle werd aan aangeraden? Max haalt zijn schouders op. "Geen idee. Dat is niet iets wat je aan mij moet vragen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull