Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dat is niet genoeg om te kunnen winnen"

Max Verstappen moet de race op Silverstone vanaf de vierde plek aanvangen. Maar wat kan Verstappen uitrichten vanaf die startplek? De Nederlander blikt zelf vooruit op de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat het hele weekend al niet van een leien dakje bij Max Verstappen en daar kwam de schade aan de vloer in de kwalificatie nog bovenop. Ook al verloor de Nederlander veel tijd, hij zette zijn auto op de vierde plek neer met een achterstand van vier tienden op polesitter George Russell.

Maar wat kan Verstappen uitrichten in de race? De longruns zagen er namelijk niet zo slecht uit. "Maar het is natuurlijk niet genoeg om te winnen, als het niet op het niveau van Lando Norris zit", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. De Nederlander kon op een bepaald moment tijdens de tweede training in ieder geval de tijden van Norris matchen, maar er is volgens Verstappen dus meer nodig om voor de winst te kunnen gaan.

"Hopelijk is het wat beter met de dingen die we hebben aangepast, maar we zien het wel tijdens de race. De laatste paar wedstrijden is McLaren altijd heel sterk geweest in de race, ook hoe ze de banden managen. Hopelijk kan ik in de mix zitten en er kan natuurlijk altijd wel wat gebeuren. Het voelde de laatste paar races meer aan alsof ik aan het verdedigen was. En ik hoop nu dat we vanuit P4 iets agressiever kunnen zijn met bijvoorbeeld de strategie."

En is de uitslag van de kwalificatie dan het reële beeld? "Dat is natuurlijk altijd lastig om te zeggen. Een paar mensen hebben er misschien ook een andere vleugel op gezet, maar ik denk dat iedereen iets meer op een regenafstelling is gaan rijden", zo legt Verstappen uit.

"Ik denk dat je al het hele weekend ziet dat Mercedes en McLaren er elke sessie heel comfortabel bij zitten. Voor ons was het iets moeilijker. De eerste training was goed, de tweede niet zo goed en in de derde sessie was het ook nog niet helemaal top. Voor de kwalificatie voelde het allemaal weer wat beter aan. Ik kon het alleen niet laten zien met de beschadigde vloer", zo sluit de drievoudig wereldkampioen af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"