Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Dat was wel een momentje van kortsluiting"

Max Verstappen had meer den genoeg redenen om te juichen gedurende het Formule 1-seizoen 2022. Maar niet alles verliep van een leien dakje. Wat te denken van de kwalificatie voor de GP van Singapore? "Een momentje van kortsluiting", oordeelt Verstappen.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen liet zijn emoties de vrije loop toen hij erop los vloekte tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Hij werd naar binnen geroepen, juist terwijl hij bezig was aan een potentieel poleposition-rondje.

"Wat is dit nou, verdomme?", bitste hij over de boordradio, waarop het team aangaf het later uit te zullen leggen. Met die uitleg kan hij vandaag de dag nog steeds niet heel veel. Hij heeft dan ook geen excuses aangeboden voor zijn uitbarsting over de boordradio.

"Op dat moment wist ik niet dat we te weinig benzine aan boord hadden en dus dacht ik 'wat is hier aan de hand?'. Later dacht ik 'je weet dat er maar voor vijf ronden benzine aan boord is en toch probeer je er zes te rijden. Daar kon ik met mijn verstand niet bij, want iedereen binnen Red Bull is zó slim", aldus Verstappen in gesprek met Viaplay.

"Met adrenaline in je lichaam roep je weleens wat"

"Dat was dus wel even een momentje van kortsluiting", aldus Verstappen, die daarbij in het midden laat of hij op zijn eigen uitbarsting doelt, of op de grove rekenfout van het team.

"Dit soort dingen kunnen gebeuren, maar op dat moment gingen we ook voor meerdere opeenvolgende raceoverwinningen, dus ik baalde als een stekker. Het was bovendien een wedstrijd waarvan je weet dat je als achtste start het héél lastig wordt. Je weet dan dat je een frustrerende race tegemoet gaat."

Gevraagd of hij dit jaar op een ander moment wel eens zijn excuses aan heeft geboden vanwege een te felle boordradio, geeft hij aan dat dat vast wel eens voor is gekomen, maar een exact moment kan hij niet terughalen.

"Soms is het ook gewoon niet altijd even netjes wat je roept, maar met al die adrenaline die door je lichaam stroomt kan het voorkomen dat je verkeerd overkomt."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"