Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deelt belangrijke horde voor GP Singapore

Max Verstappen eindigde knap op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Het zorgt voor tevredenheid bij de Nederlander, die zich wel lichtjes zorgen maakt over de start.

Verstappen Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

P2, het was een mooi resultaat voor Max Verstappen en Red Bull in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Voorafgaand aan het weekend waren er zorgen over de snelheid, maar Verstappen moest alleen titelrivaal Lando Norris voor zich dulden. Verstappen kan niet anders dan tevreden zijn, zo vertelt hij zelf.

"Ik ben er wel blij mee", stelt Verstappen tegenover Viaplay. "Natuurlijk, als je over de lijn komt en je tijd van Q2 niet verbetert, denk je altijd dat er meer in had gezeten. Maar ik denk dat er ook niet heel veel meer in zat om eerlijk te zijn. Als je naar de rondetijd van Lando in de derde vrije training kijkt, heb ik die volgens mij niet eens gehaald. Je weet dat zij heel veel over hadden en als je hen spreekt, merk je dat het misschien niet de optimale ronde was. Dan heb ik echt vrede met de tweede plaats, het had ook P10 kunnen zijn!"

Verstappen is blijer dan hij op de radio liet merken. "Misschien klonk het niet zo, maar dit was het maximale met hoe de auto nu is. We weten dat dit niet ons circuit is, dus de tweede plaats is veel beter dan vorig jaar. Ik moet zeggen dat we de juiste kant zijn opgegaan, maar we hebben nog steeds limieten met de auto over de hobbels en kerbstones. Wat we vrijdag hebben geprobeerd, werkte totaal niet. Hij reed wel fijn, maar ik had geen downforce. We zitten een beetje vast met bepaalde dingen en dat is heel lastig op een stratencircuit."

Ook was er nog de crash van Carlos Sainz, waarna Verstappen een tijd kwijtraakte. Hoe zat dat? "De dubbele gele vlag zie je niet zo makkelijk. Het is redelijk donker en de lampen staan er niet op gericht. Bovendien is het een snelle bocht in de zesde versnelling. Ik zag een auto in de muur en liftte. Je hebt een gele vlag op je dashboard, maar het kan een enkele of dubbele gele vlag zijn. Die dubbele kon ik niet zien, maar ik heb in ieder geval gelift."

De tweede plaats biedt kansen voor de race, toch? Verstappen ziet een belangrijke horde. "Ja, maar de binnenkant van de grid is heel vies. We hebben een paar starts gedaan en de binnenkant is een stuk minder. We zien het vanzelf wel en gaan ervoor."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Horner noemt opvallende naam als potentiële Red Bull-coureur