Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Deze overwinning verandert niets"

Max Verstappen wist de Grand Prix van de Verenigde Staten te winnen door middel van een perfect uitgevoerde strategie. De Red Bull-coureur maakte tweemaal een eerdere pitstop dan Lewis Hamilton en wist zo voor de Mercedes-man te eindigen.

Verstappen USA Pitstop Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Max Verstappen startte de race in Austin vanaf poleposition, maar was na de eerste bocht de leiding al kwijt. Lewis Hamilton had een perfecte start en wist de Red Bull-coureur in te halen. Verstappen verklaart op geheel eigen wijze hoe hij daarna zo kalm kon blijven. "Ja. Ik bedoel, wat kun je doen? We probeerden in de buurt te blijven en het leek erop dat we op de medium band een goed tempo hadden omdat ik in de DRS kon blijven", zegt De Nederlander tegen onder meer RacingNews365.

Verstappen en Red Bull besloten daarna te kiezen voor een agressieve strategie en eerder binnen te komen dan de Mercedes-coureur. Volgens de Nederlander was er geen andere keuze mogelijk. "We gingen erg agressief bij de eerste stop nadat we de leiding bij de start hadden verloren. Tijdens de middelste stint zat Lewis binnen het bereik van de undercut, dus moesten we reageren. We moesten weer vroeg een pitstop maken", legt de Nederlander uit.

Door die vroege pitstops wist Verstappen de leiding in de wedstrijd weer over te nemen. Toch leek het er even op alsof Hamilton de Nederlander zou gaan inhalen. De Mercedes-coureur kwam op zijn nieuwe banden met rasse schreden dichterbij. Verstappen raakte niet in paniek en wist Hamilton achter zich te houden. "Ik probeerde gewoon mijn best te doen en consistent te zijn. Grip te vinden in de band, zonder te veel te beschadigen. Het was niet makkelijk, maar ik denk dat het daardoor uiteindelijk wel heel leuk werd", aldus de Red Bull-coureur.

Al met al een enerverende race, oordeelt Verstappen. "Het was spannend. De hele race lang zat de druk erop, want we wisten niet hoe snel Hamilton zou worden", aldus de Nederlander, die niet denkt dat de overwinning in Austin iets verandert.

"Dit verandert niet veel, want het zit 'm allemaal in de details. Daar heb ik altijd al gezegd. We hebben er binnen het team allemaal vertrouwen in dat we het heel goed kunnen doen. Maar we moeten zorgen dat we de details perfect aanpakken. We moeten in Mexico opnieuw beginnen om te proberen het beste uit ons hele pakket te halen", blikt Verstappen vooruit.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto