Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dit is absoluut geen toeval meer"

In Oostenrijk veroverde Max Verstappen deze zaterdag zijn derde pole van het seizoen. Aan zijn zelfvertrouwen verandert het niets, maar hij heeft nu wel door dat er van toeval geen sprake is.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Voor de zesde keer in zijn Formule 1-carrière wist Max Verstappen de poleposition te veroveren. Voor het eerst deed hij - en ook Red Bull - dat op de eigen Red Bull Ring. Het is ook voor het eerst in zijn carrière dat hij drie keer in een seizoen vanaf poleposition een race mag aanvangen.

In 2019 deed hij het al twee keer, in Hongarije en Brazilië, waarna het hem vorig seizoen alleen tijdens de laatste race in Abu Dhabi lukte. Het lijkt een voorbode te zijn geweest, want in acht raceweekenden lukte het hem nu al drie keer.

"Dit is absoluut geen toeval meer", zo laat de coureur optekenen in gesprek met De Telegraaf. Het hadden er volgens hem tot nu toe zelfs meer dan drie polepositions kunnen zijn. "Natuurlijk zal het nog wel een keer de andere kant op vallen, maar tot nu toe doen we het op zaterdag wel aardig."

"We hadden nog wel meer poles kunnen pakken, maar de rode vlaggen zaten ons dwars in Monaco en Bakoe. Zelf maakte ik een fout in Imola, maar dat is allemaal 'als, als'. Het geeft echter wel aan dat we het goed voor elkaar hebben", aldus de Nederlander, die geen extra vertrouwen krijgt door zijn sterke zaterdagen.

"Voor mijn eigen vertrouwen maakt dit ook niet uit. Je bent in deze sport afhankelijk van je auto, hoe snel je precies kan zijn. Natuurlijk kan je het zelf ook verkloten, zoals ik deed in Imola. Maar met mijn zelfvertrouwen heeft het nooit verkeerd gezeten. Als we dit vast kunnen houden, dan is dat natuurlijk alleen maar goed", aldus de Red Bull-coureur.

Op zondag gaat het nog niet zo makkelijk als het soms op zaterdag gaat, merkt Verstappen. Het zit tijdens de races allemaal dicht op elkaar, oordeelt hij. "Zei Lewis dat wij in de longruns van vrijdag een stuk sneller waren? Dat is niet waar. Hij probeert een beetje de underdog te spelen, maar je ziet dat het heel dicht bij elkaar zit. Dat is tot nu toe altijd zo geweest dit seizoen. Op zondag zie je dat zij het beter voor elkaar hebben dan op zaterdag, ook omdat ze goed op de banden zijn. Dat is iets waar wij aan moeten werken."

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Stiermarken 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team