Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

"Verstappen doet me aan mezelf herinneren"

Riccardo Patrese wist in zijn zeventienjarige F1-carrière 'slechts' zes races in de Formule 1 te winnen. Toch weten de meeste Formule 1-fans hem door zijn spectaculaire manier van rijden nog steeds goed te herinneren. De Italiaan sprak tegenover RacingNews365 zijn bewondering uit over onze landgenoot Max Verstappen.

Net als de meeste oud Formule 1-coureurs spreekt ook Riccardo Patrese over de verandering die Max Verstappen het afgelopen jaar onderging. De Nederlander vestigde in 2018 zijn naam definitief in de top van de Formule 1.

"Het is duidelijk dat Max een van de grootste talenten in de Formule 1 is, hij doet werkelijk fantastische dingen met zijn wagen. In het begin van zijn Formule 1-carrière deed hij me echter ook aan mezelf herinneren. Ook ik maakte veel brokken en moest vaak met de teamleiding om de tafel zitten. Dat hoort er in mijn ogen echter bij wanneer je jong bent, je wilt jezelf dan toch laten gelden. Het afgelopen jaar zie je echter dat Verstappen wat veranderd is. Hij heeft veel bijgeleerd en je kunt hem nog nauwelijks op persoonlijke fouten betrappen", aldus Patrese in een exclusief interview met RacingNews365.

Waar de Red Bull-coureur hem in positieve zin doet herinneren aan zijn eigen tijd als Formule 1-coureur, daar heeft Patrese soms toch wat moeite met de huidige F1-wagens. Deze zijn de afgelopen jaren dermate veranderd dat het racen anno 2019 compleet anders is dan in de periode waarin de Italiaan zelf achter het stuur zat en tot liefst 256 Grands Prix wist te komen.

"Ik heb nog geen idee wat de toekomst van de Formule 1 zal brengen, maar het lijkt me sterk dat ze van de hybride-motoren zullen afstappen. Natuurlijk is het jammer om te zien dat de F1 zo technologisch is geworden, maar van de andere kant is dat ook het leven. Alles verandert en dus ook de Formule 1. Het zorgt er echter wel voor dat we de huidige Formule 1 eigenlijk niet meer kunnen vergelijken met die van vroeger. We spreken dan over twee verschillende sporten, zonder daar een positieve of negatieve conclusie aan te verbinden."

Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes