Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet opvallende onthulling over remprobleem in Australië

Terugslaan na het debacle in Australië: dat is het devies voor Max Verstappen in Japan. De Nederlander zat er in elk geval kalmpjes bij tijdens de persconferentie en straalde vertrouwen uit. Wel doet hij een opvallende onthulling over het remprobleem in Australië.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het Grand Prix-weekend in Australië verliep niet zo soepel voor Max Verstappen. De 26-jarige Nederlander pakte poleposition, maar moest tijdens de race zijn auto al na een paar rondjes in de garage parkeren. Een remprobleem was de boosdoener en zo scoorde Verstappen nul punten na zijn perfecte start van het seizoen.

Twee weken later is het tijd voor de Grand Prix van Japan, een plek waar Verstappen zich altijd thuis voelt. De Red Bull-coureur won de afgelopen twee edities en vertelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij zijn tijd richting het weekend goed heeft besteed. "Het is altijd tof om in Japan te zijn. Ik ben er al een paar dagen en heb ook een beetje geskied. Ik heb het in deze periode van het jaar misschien nog wel meer naar mijn zin. Het feit dat we na Australië meteen naar Japan trekken, is iets goeds."

Remprobleem

De situatie is redelijk hetzelfde als vorig jaar, toen Verstappen ook revanche wilde nemen na een slecht weekend in Singapore. De Nederlander rekent zich nu nog niet rijk. "Elk jaar is anders, maar vorig seizoen hadden we het lastig in Singapore. Als je naar onze performance in Melbourne kijkt, waren we snel, maar haalden we de finish niet. Dat was niet ideaal. Normaal gesproken vindt onze auto de hogesnelheidsbochten wel fijn, dus hopelijk kunnen we dat hier weer laten zien."

Verstappen onthult dat Red Bull op zaterdag al problemen zag. "Ik denk dat we al wat signalen kregen op zaterdag. Natuurlijk kan je nu achteraf zeggen dat het de remklauw was, maar we konden geen echte fout aan de auto vinden. Het is natuurlijk altijd vervelend om uit te vallen, al is het nog erger als er iets met de auto aan de hand is. Dat is niet het geval. We gaan verder en leren er weer van."

Heeft Verstappen zorgen voor de GP van Japan? "Nee."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China