Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen duidt uitlatingen Red Bull-baas: "Op de achtergrond gebeurt natuurlijk veel meer"

Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, liet zich de afgelopen dagen veelvuldig uit over de toekomst van Max Verstappen. De Nederlandse coureur duidt de uitlatingen en de rol van Mintzlaff én vertelt dat ze een goede relatie hebben.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De toekomst van Max Verstappen en andere kopstukken bij Red Bull is de afgelopen tijd een hot topic in de Formule 1. Achter de schermen rommelt het bij het team, onder andere door een eerder afgerond onderzoek naar Christian Horner én het aangekondigde vertrek van topontwerper Adrian Newey. Aan de andere kant begreep RacingNews365 wel dat technisch directeur Pierre Waché zijn contract heeft verlengd.

Verstappen is overigens de belangrijkste spil in het verhaal, want Toto Wolff wil hem maar al te graag naar Mercedes halen. In Miami reageerde Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, daar fel op door te stellen dat Wolff zich met zijn eigen problemen moet bezighouden en het niet gepast is om constant over personeel van andere teams te praten. Verstappen duidt de uitlatingen van Mintzlaff en legt uit wat voor de rol de Oostenrijker heeft binnen het Formule 1-team. Mintzlaff is de CEO van de energiedrankjesfabrikant.

"Oliver is natuurlijk ook heel druk met andere zaken, hij doet niet alleen maar de Formule 1", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Hij is er niet altijd bij, al krijgt hij wel alles mee. Als hij hier rondloopt, dan krijgt hij er natuurlijk ook vragen over. Dat is misschien ook wel zijn rol."

Maar Mintzlaff trad tot nu toe toch niet echt op de voorgrond om de rust te bewaren? "Op de achtergrond gebeurt er natuurlijk veel meer dan wat er hier wordt gezegd. Ik praat best veel met hem. Natuurlijk is hij voor mij meer in beeld gekomen sinds Dietrich Mateschitz is gestorven. Ik wist voor die tijd wel dat hij bij Red Bull werkte en wat hij deed, maar daarna is hij meer naar voren geschoven. Dan krijg je automatisch meer met elkaar te maken. Het gaat hartstikke goed, we hebben een hele goede relatie", sluit Verstappen lovend af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"